Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

7 °C

Σήμερα, 10. Απριλίου 2020

ΠνευματικάΠροσωρινά όμως

Ο Θεός χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, άλλοτε και άσχημα, προσωρινά όμως, άλλοτε, τις περισσότερες φορές, τα ωραία και τα καλά.

Γέροντας Γερβάσιος Ραπτόπουλος

ΠΗΓΗ: pemptousia.grΘα τον πάει μπροστά

«Πάει μπροστά όποιος γίνεται τελευταίος, και όποιος πάει πίσω, ο Θεός θα τον πάει μπροστά».
Γερ. Μακρίνα Βασσοπούλου, Καθηγ. Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας Πορταριάς Βόλου
ΠΗΓΗ: pemptousia.grΣήκω και θα σωθείς

Αν πέσεις, σήκω και θα σωθείς. Είσαι αμαρτωλός και πέφτεις συνέχεια στην αμαρτία. Μάθε λοιπόν και να σηκώνεσαι. Πρόσεχε ν’ αποκτήσεις τη σοφία αυτή. Μετά την πραγματική σου μετάνοια, ο Κύριος θα σου δώσει την άφεση των αμαρτιών και οι πνευματικές σου δυνάμεις θα ειρηνεύσουν.
Άγιος Ιωάννης της ΚροστάνδηςΑπαραίτητο στοιχείο

Οι πειρασμοί είναι το αποτέλεσμα της προδοσίας μας, επειδή αρνηθήκαμε να μείνουμε εκεί που μας έβαλε ο Θεός. Όλες οι αντιξοότητες, οι δυσκολίες, τα εμπόδια και τα σκάνδαλα στη ζωή μας λέγονται πειρασμοί, γιατί πειράζουν και εμποδίζουν την ελευθερία και την ειρήνη μας. Αν όμως γίνουμε προσεκτικοί κερδίζουμε από την παρουσία τους.Πριν λάβεις, να ζητάς. Και αφού λά­βεις, να ευχαριστείς. Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ας τ’ ακούσουν όλα αυτά όσοι προσεύχονται με ραθυμία και βαρυγγωμούν, όταν ο Κύριος αργεί να ικανοποιήσει το αίτημά τους. Τους λέω: «Παρακάλε­σε το Θεό!». Και μου απαντούν: «Τον παρακάλεσα μια, δυο, τρεις, δέκα, είκοσι φορές, μα δεν έλαβα τί­ποτα». Μη σταματήσεις, ώσπου να λάβεις. Σταμάτησε, όταν λάβεις.Αλλά δεν ξέρω

Ο Χριστός εξακολουθεί να περπατά μόνος του πάνω στη γη. Τόσο οι άγιοι, όσο και εμείς, γευόμαστε τις ευεργεσίες του, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τον συντροφεύουμε.
Γέροντας Γαβριήλ Τσάφος
Πηγή: pemptousia.grΣιγά-σιγά γλυκαίνεται

Εάν ο άνθρωπος συνηθίσει να λέει κάθε μέρα, έστω από λίγο, όσο μπορεί, την ευχή, η καρδιά του σιγά-σιγά γλυκαίνεται και περιμένει πότε θα έρθει εκείνη η ώρα. Και όταν γλυκαθεί η καρδιά, από μόνος του κανείς ζητάει περισσότερο.

Γέροντας Εφραίμ ΚατουνακιώτηςΔεν έχει δύναμη

Αυτό που στερούμεθα σήμερα νομίζω και σ’ αυτήν την σκληρή περίοδο που περνάμε όλοι μας και όλοι μας το συναισθανόμαστε, είναι ότι ο άνθρωπος δεν έχει εσωτερική δύναμη. Και ο λόγος που δεν έχει εσωτερική δύναμη, είναι ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η δύναμή του έρχεται από τον ουρανό.
Γέροντας Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΌχι όπως τύχει

«Μην πάμε στην Θεία Κοινωνία έτσι, όπως τύχει. Να προσέχετε, όταν διαβάζεται η Θεία Μετάληψη. Και την ώρα που ξεκινάμε για να κοινωνήσουμε, να προσευχόμαστε και να λέμε: «Θεέ μου, συγχώρεσέ με, ιλάσθητί μοι». Να προσερχόμαστε με πολλή προσοχή. Κι όταν επιστρέψουμε, να έχουμε λόγια δοξολογίας, να δοξάζουμε τον Χριστό που μας δέχτηκε».Πολέμησέ τον

Εάν ο εχθρός σου φέρει λογισμούς άτοπους και ενάντιους και αμέλεια στην πνευματική σου εργασία, ή και ό,τι άλλο εναντίον της σωτηρίας της ψυχής σου και της αγάπης του Χριστού και του θείου πόθου, με ό,τι συμβαίνει να βλέπεις ή να ακούς, επειδή ζεις στον κόσμο, πολέμησέ τον και συ με την σωτήρια προσευχή, με το «Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με». Υπεραγία Θεοτόκε, βοήθει μοι.