Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

25 °C

Σήμερα, 22. Ιουλίου 2019

ΠνευματικάΤο μήνυμα του ευαγγελίου της Κυριακής: «Εγωισμός και αλήθεια»

Στη αυριανή ευαγγελική περικοπή βλέπουμε έναν παράξενο διάλογο μεταξύ του Χριστού και των δαιμόνων που βασάνιζαν δύο ταλαίπωρους ανθρώπους στη χώρα των Γεργεσηνών. Παράξενο! Ο Χριστός λέει μία μόνο λέξη: «υπάγετε», δείγμα του ότι δεν προκαλεί, ούτε αφήνεται στον διάλογο αυτό, αλλά τον ανέχεται μέχρι να φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τη θεραπεία των δαιμονισμένων.«Ο Θεός κοιτά την ψυχή και όχι τα εξωτερικά στους ανθρώπους»

Πρέπει πρωτίστως να ασχολούμεθα με όσα είναι ευχάριστα για τον Κύριο. Ο Θεός κοιτά την ψυχή και όχι τα εξωτερικά τους ανθρώπους.

Τα εξωτερικά τα κοιτάει ο διάβολος. Πρέπει να σκεφτόμαστε για την μετάνοια και τα δάκρυα, ενώ εμείς περιφερόμαστε από δω και από κει, διασκεδάζουμε, χορεύουμε, στολιζόμαστε για να μην είμαστε όπως μας έπλασε ο Κύριος.Θεραπεία της μοναξιάς

Αν είσαι μόνος αδελφέ, άρπαξε την ευκαιρία. Ανάπεμπε ύμνους στον Τρισάγιο Θεό μας. Δόξαζέ Τον πολλές φορές στην διάρκεια της ημέρας, διότι κάποιοι άλλοι Τον υβρίζουν και Τον βλασφημούν (καθημερινώς).

 
«Να πιάσουμε το χέρι της αγάπης του Θεού»

«Οι μας πνευματικές δυνάμεις, το μυαλό και η καρδιά μας διασκορπίζονται κάποιες φορές από τις ανησυχίες της ζωής» δήλωσε ο Επίσκοπος Βορείου Ευρώπης της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ. Μακάριος και πρόσθετε ότι η αυτή η δυσαναλογία μπορεί να ανατραπεί μόνο όταν άνθρωπος «υπακούσει στο θέλημα του Θεού».Μετάνοια: Η μεγαλύτερη ευεργεσία του Θεού

Η μεγαλύτερη ευεργεσία του πανάγαθου Δεσπότη προς την πεσμένη φύση μας δεν είναι άλλη από την μετάνοια. Χωρίς αυτή κανένας άνθρωπος δεν θα κέρδιζε τη σωτηρία του, όσο τέλεια και αν είναι η κοσμοσωτήριος οικονομία. Δεδομένου ότι έχουμε «το λογισμό μας να είναι συνέχεια στο κακό από τη μικρή μας ηλικία»(βλ. Γεν.«Δεν τουρκεύω. Χτύπα για την πίστη!»

O Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς ο κηπουρός, τιμάται από την Εκκλησία μας κάθε χρόνο στις 9 Ιουλίου.

Οὐ πτοεῖ Μιχαὴλ θεῖον τμῆσις κάρας,
ὑπὲρ Χριστοῦ δέχεται αὐτὴν προθύμως.

Τί κατ’ ὀλίγον λαιμὸν ὦ σπαθηφόρε,
Τέμνεις; Μιχαὴλ οὐ πτοεῖται τὴν σπάθην.
Ἐνάτῃ Μιχαὴλ κείρατο αὐχένα χαλκὸς ἀτειρής.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Η Ορθοδοξία στη μακρινή Ινδονησία..ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο ιστοτότοπος της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, στις 5 Ιουλίου 2019, δημοσιεύει επιστολή του π. Χρυσοστόμου Manalu, όπου αναφέρονται μερικά πρόσφατα γεγονότα (2019) από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή εις τους τόπους της μακρινής Ινδονησίας:Ορθόδοξοι πιστοί στην Κίνα διψούν για πνευματική ζωή αλλά στερούνται του εκκλησιαστικού βίου. Τα στοιχεία συγκλονίζουν

Ο Χριστιανισμός έχει ιστορική παρουσία αιώνων στην Κίνα, από την εισαγωγή του κατά την μεσαιωνική περίοδο και την αναβίωσή του κατά τον 19ο αιώνα από Προτεστάντες ιεραποστόλους έως την σημερινή νέα άνθησή του.

Συγγραφή: Orthodoxia news agency