Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 -
Μερική συννεφιά

21 °C

Σήμερα, 16. Ιουλίου 2019

ΠνευματικάΘεραπεία της μοναξιάς

Αν είσαι μόνος αδελφέ, άρπαξε την ευκαιρία. Ανάπεμπε ύμνους στον Τρισάγιο Θεό μας. Δόξαζέ Τον πολλές φορές στην διάρκεια της ημέρας, διότι κάποιοι άλλοι Τον υβρίζουν και Τον βλασφημούν (καθημερινώς).

 
«Να πιάσουμε το χέρι της αγάπης του Θεού»

«Οι μας πνευματικές δυνάμεις, το μυαλό και η καρδιά μας διασκορπίζονται κάποιες φορές από τις ανησυχίες της ζωής» δήλωσε ο Επίσκοπος Βορείου Ευρώπης της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ. Μακάριος και πρόσθετε ότι η αυτή η δυσαναλογία μπορεί να ανατραπεί μόνο όταν άνθρωπος «υπακούσει στο θέλημα του Θεού».Μετάνοια: Η μεγαλύτερη ευεργεσία του Θεού

Η μεγαλύτερη ευεργεσία του πανάγαθου Δεσπότη προς την πεσμένη φύση μας δεν είναι άλλη από την μετάνοια. Χωρίς αυτή κανένας άνθρωπος δεν θα κέρδιζε τη σωτηρία του, όσο τέλεια και αν είναι η κοσμοσωτήριος οικονομία. Δεδομένου ότι έχουμε «το λογισμό μας να είναι συνέχεια στο κακό από τη μικρή μας ηλικία»(βλ. Γεν.«Δεν τουρκεύω. Χτύπα για την πίστη!»

O Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς ο κηπουρός, τιμάται από την Εκκλησία μας κάθε χρόνο στις 9 Ιουλίου.

Οὐ πτοεῖ Μιχαὴλ θεῖον τμῆσις κάρας,
ὑπὲρ Χριστοῦ δέχεται αὐτὴν προθύμως.

Τί κατ’ ὀλίγον λαιμὸν ὦ σπαθηφόρε,
Τέμνεις; Μιχαὴλ οὐ πτοεῖται τὴν σπάθην.
Ἐνάτῃ Μιχαὴλ κείρατο αὐχένα χαλκὸς ἀτειρής.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Η Ορθοδοξία στη μακρινή Ινδονησία..ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο ιστοτότοπος της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, στις 5 Ιουλίου 2019, δημοσιεύει επιστολή του π. Χρυσοστόμου Manalu, όπου αναφέρονται μερικά πρόσφατα γεγονότα (2019) από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή εις τους τόπους της μακρινής Ινδονησίας:Ορθόδοξοι πιστοί στην Κίνα διψούν για πνευματική ζωή αλλά στερούνται του εκκλησιαστικού βίου. Τα στοιχεία συγκλονίζουν

Ο Χριστιανισμός έχει ιστορική παρουσία αιώνων στην Κίνα, από την εισαγωγή του κατά την μεσαιωνική περίοδο και την αναβίωσή του κατά τον 19ο αιώνα από Προτεστάντες ιεραποστόλους έως την σημερινή νέα άνθησή του.

Συγγραφή: Orthodoxia news agency
«Η Υπερπροστασία, αφήνει ανώριμα τα παιδιά»

Ένα άλλο πάλι, που βλάπτει τα παιδιά, είναι η υπερπροστασία, δηλαδή η υπερβολική φροντίδα, η υπερβολική αγωνία κι άγχος των γονέων. Ακούστε ένα περιστατικό.