Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τα παιδιά μαθαίνουν τα σήματα του ΚΟΚ

Το «Άριστα», το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής σε Δημοτικά Σχολεία μέσω του StAr (Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια) ξεκίνησε.

Η αρχή έγινε με τρεις τάξεις του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών την περασμένη Δευτέρα και συνεχίστηκε σήμερα στο 39ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Arista3

Συνολικά 350 παιδιά έχουν ενταχθεί σε αυτή, την πρώτη φάση του προγράμματος, το οποίο υποστηρίζεται οικονομικά από την Hyundai Ελλάς.

Τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, σήματα του ΚΟΚ και τι πρέπει να κάνουν ως πεζοί, ποδηλάτες και επιβάτες (σε αυτοκίνητα και μέσα μαζικής μεταφοράς) με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή.

Arista2

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, χάρη στη χορηγία της εισαγωγικής εταιρίας αλλά τα παιδιά δεν έρχονται σε επαφή με κανένα εμπορικό σήμα.

Το ενημερωτικό υλικό και το έντυπο «Παιδί στο αυτοκίνητο» που φέρουν τα σήματα της Hyundai, δίνονται για τους γονείς σε κλειστό φάκελο.

Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει αφήσει στους δασκάλους και στα παιδιά που το παρακολούθησαν, αφού δεν είναι μάθημα, αλλά βιωματική εμπειρία.

Σε αυτό βοήθησαν πολύ παλαιότερα προγράμματα μας και η συνεργασία εκπαιδευτικών και παιδοψυχολόγων στο σχεδιασμό του «Άριστα».

Arista4Arista5AristaLogoArista1