Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τα αυτοσχέδια υποβρύχια των βαρόνων ναρκωτικών

Τα καρτέλ ναρκωτικών από Μεξικό και Νότια Αμερική και οι διασυνδέσεις τους στο εξωτερικό, εξαρτώνται απόλυτα από την ικανότητά τους να περάσουν τα «προϊόντα» τους στο έδαφος των ΗΠΑ.

Και αν αυτά τα κυκλώματα είναι καλά σε κάτι, αυτό είναι η ικανότητά τους να αλλάζουν μεθόδους και τακτικές, έτσι ώστε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις διωκτικές αρχές.

Από τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και η Κολομβία έχουν εντείνει τον πόλεμό τους κατά των εμπόρων ναρκωτικών, τις τελευταίες δεκαετίες, τα καρτέλ έπρεπε να επανεφεύρουν διάφορες μεθόδους ώστε να μπορούν να περνούν λαθραία την κοκαΐνη στις ΗΠΑ.

Ένας από τους τρόπους, με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, είναι και μέσω των «ναρκω-υποβρυχίων», τα αυτοσχέδια υποβρύχια που μπορούν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, το 80% των παράνομων ουσιών που εισήχθησαν στις ΗΠΑ το 2012, ήταν μέσω θαλάσσιων οδών.

Το 30% των ναρκωτικών που έφτασαν στις ΗΠΑ από τη θάλασσα, κατέφτασαν μέσω των εν λόγω  συγκεκριμένων σκαφών – κινούνται και την επιφάνεια αλλά και εντός της θαλάσσης.

Παρακάτω, δείτε μερικά από τα «υποβρύχια», που οι αρχές δίωξης έχουν κατασχέσει.

NarcoSubmarines1

NarcoSubmarines2

NarcoSubmarines3

NarcoSubmarines4