Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κυκλοφόρησε ντόνατ με έντομα σε κατάστημα στο Λονδίνο

Οι επιστήμονες, βλέπουν την εντομοφαγία ως τον μονόδρομο για να λυθεί το πρόβλημα του υποσιτισμού. Από την άλλη, εμείς συνεχίζουμε να βρίσκουμε αποκρουστική την ιδέα, όσο λαχταριστά πιάτα με έντομα και αν δημιουργούν κατά καιρούς κάποια εστιατόρια.

Τελευταίο “πλήγμα”, το καινούργιο ντόνατ με έντομα, που κυκλοφορεί από το Doughnut Time του Λονδίνου. Ναι καλά διαβάσατε, αυτό το ντόνατ εκτός από θρυμματισμένα μπισκότα και μαρμελάδα raspberry, περιέχει και γρύλους με ξίδι. Αηδία, αηδία και πάλι αηδία! Κοστίζει δε £4.50 (ναι, ο κόσμος πληρώνει για να το δοκιμάσει).

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, το ντόνατ με έντομα έχει γλυκόξινη γεύση και είναι αρκετά τραγανό (γιατί άραγε;), ενώ η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία του είναι το πολύ δημοφιλές στη Βρετανία reality show “I’m A Celebrity Get Me Out Of Here”, όπου 12 διάσημοι ζουν στη ζούγκλα και, μεταξύ άλλων, τρώνε και έντομα. Το ίδιο το ντόνατ αντιμετωπίζεται από το κατάστημα ως δοκιμασία, που δίνει στον κόσμο την ευκαιρία να βιώσει ανάλογες καταστάσεις με τους συμμετέχοντες της αγαπημένης τους εκπομπής, ενώ οι τολμηροί που θα καταφέρουν να το φάνε κερδίζουν το δικό τους χρυσό αστέρι, παρόμοιο με αυτό που δίνεται στους συμμετέχοντες της εκπομπής, μαζί με ένα ακόμη δωρεάν ντόνατ -ελπίζουμε σε άλλη, φυσιολογική γεύση.