Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Τσίπρας καλεί Πολάκη για τα «κάστρα» της Κρήτης



Την απόφαση του πρωθυπουρού να αναθέσει στον Πολάκη την παρακολούθηση των έργων στην Κρήτη σχολιάζει ο Μικροπολιτικός των Νέων: «Όταν ο Τσίπρας αποφασίζει να αναθέσει στον Πολάκη την παρακολούθηση της πορείας των μεγάλων έργων στη λεβεντογέννα Κρήτη, τότε σημαίνει ότι τα μηνύματα για τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλοτε 'πράσινη' και κατόπιν 'κόκκινη' -εκεί έλαβε το 2015 τα μεγαλύτερα ποσοστά σε πανελλαδικό επίπεδο- μεγαλόνησο δεν είναι καλά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών Υγείας, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού ανέλαβε να παρακολουθεί κάποια έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά έχει υλοποιηθεί μόνο ένα μικρό τμήμα τους.

Μάλιστα, αναφερθείς στην κακοδαιμονία της δημόσιας διοίκησης, θυμήθηκε τι του έλεγε όταν ήταν δήμαρχος Σφακίων ένας παλαιός αυτοδιοικητικός: 'Να σου πω ένα πράγμα Παυλή μου. Ολα αυτά που βλέπεις με τους νόμους, τις διαδικασίες, τις Διαύγειες, τα διατάγματα, τις εγκρίσεις, τα δέκα επίπεδα και τα λοιπά, ξέρεις τι είναι; Εχουν φτιάξει ένα «κάστρο», υποτίθεται, διαφάνειας, νομιμότητας, τιμιότητας, ελέγχου κ.λπ. και εκεί μέσα τρώνε. Και το έχουν φτιάξει αυτό το «κάστρο» για να μην μπει και φάει και κάποιος άλλος'».

Απορία του Μικροπολιτικού: «Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τα 'κάστρα' έμειναν απόρθητα;»