Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τσακαλώτος, Φίλης, Καρανίκας και Ζωή στην Παρέλαση του Gay Pride έξω από τη Βουλή..ΕΙΚΟΝΕΣ



Για μια ακόμα χρονιά, τη δωδέκατη συνεχόμενη, η πολύχρωμη γιορτή του Athens Pride, πραγματοποιείται στην Αθήνα, για πρώτη φορά, όμως, στην «καρδιά της πόλης», στην πλατεία Συντάγματος.

Από τις 12.00 το μεσημέρι, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ αυτών, των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ, η Atlas, που υποστηρίζει ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», η ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ άνω των 50 χρονών, «Περήφανοι Πρεσβύτεροι» (Proud Seniors) και πολλές άλλες, βρίσκονται στα περίπτερά τους, με έντυπο υλικό και δώρα, συνομιλώντας με τους επισκέπτες και τους περαστικούς για το δικαίωμα των ανθρώπων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ελευθερία της έκφρασης, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, κλπ.

Το «παρών» δίνουν πολιτικές ομάδες και κόμματα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, Ελλάδας. Παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ανάμεσα στα περίπτερα ξεχωρίζει αυτό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο έδωσε το παρών ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

Παρέλαση του Gay Pride έξω από τη Βουλή -Παρόντες Τσακαλώτος, Φίλης, Καρανίκας και Ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με το πανό της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ παρέλασε, ακόμα, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Φίλης και η Αννέτα Καββαδία.

Παρέλαση του Gay Pride έξω από τη Βουλή -Παρόντες Τσακαλώτος, Φίλης, Καρανίκας και Ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Παρέλαση του Gay Pride έξω από τη Βουλή -Παρόντες Τσακαλώτος, Φίλης, Καρανίκας και Ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Παρέλαση του Gay Pride έξω από τη Βουλή -Παρόντες Τσακαλώτος, Φίλης, Καρανίκας και Ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Παρέλαση του Gay Pride έξω από τη Βουλή -Παρόντες Τσακαλώτος, Φίλης, Καρανίκας και Ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Παρέλαση του Gay Pride έξω από τη Βουλή -Παρόντες Τσακαλώτος, Φίλης, Καρανίκας και Ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Επίσης, το «Pride» στηρίζουν με την παρουσία τους φοιτητικοί σύλλογοι, όπως από τη Νομική Αθηνών, αλλά και οι αστυνομικοί.