Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τι γίνεται με τα κρούσματα που βρέθηκαν στη Βουλή;



Δύο θετικά κρούσματα για κορονοϊό διαπιστώθηκαν σε εργαζομένους στη Βουλή, που διατηρούν οικογενειακή σχέση, σε κτήριο εκτός του κεντρικού Μεγάρου, ο ένας εκ των οποίων ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Κοινοβουλίου που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους οι έλεγχοι έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο αντιστοίχως, ενώ από το ιστορικό των κρουσμάτων πιθανολογείται ισχυρά η επιμόλυνση τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες εννέα χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην ΒτΕ και ήταν αρνητικοί.

Επίσης διενεργήθηκε σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορονοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Παράλληλα διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα. Στη Βουλή ήδη λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα και δεν προβλέπεται να ληφθούν περισσότερα.