Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συνάντηση Τσίπρα - Μπακογιάννη στη Λαμία



Ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται αυτή την ώρα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, και τους αρμόδιους υπουργούς για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Λαμία.

Στις 19:30, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική εκδήλωση του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης.

Υπήρξαν δεκάδες συναντήσεις φορέων και παραγωγικών τάξεων με αρμόδιους υπουργούς για ποικίλα θέματα.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε «πετυχημένη την έξοδο στις αγορές» όπως σημείωσε για να συμπληρώσει πως «αυτή η έξοδος πήγε αρκετά καλά». «Κάναμε ήδη ένα βήμα. Θα υπάρχουν και άλλα παρόμοια βήματα με εξόδους στις αγορές. Όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι του 2018 όπου θα υπάρξει η έξοδος από την πολύ αυστηρή, ακόμη και πολιτική επιτροπεία», υπογράμμισε σχετικά.

«Ήδη η οικονομία αρχίζει να αλλάζει και αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη» τόνισε εμφαντικά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Η κ. Αντωνοπούλου έκανε ιδιαίτερη μνεία στα νέα προγράμματα τα οποία σχεδιάζει το υπουργείο «από τα οποία αναμένεται να αυξηθεί η απασχόληση και να υπάρξει ύφεση της ανεργίας» όπως ανέφερε.

Η Ράνια Αντωνοπούλου τόνισε ότι «τα συγκεκριμένα προγράμματα σχεδιάζονται για τους ανέργους και όχι για να καλύψουν πιθανά πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων ή των υπόλοιπων φορέων», καλώντας τους δημάρχους «να καταλάβουν αυτή τη διαφορά», «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται τα προγράμματα να υποκαταστήσουν θέσεις μόνιμης εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση».

 

«Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη χωρίς καταπολέμηση της φτώχειας και της παιδικής φτώχειας. Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη χωρίς ισχυρό κράτος πρόνοιας κράτος, κοινωνικής αλληλεγγύης με ισχυρές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς μέτρα προστασίας για το παιδί ώστε να χτυπηθεί η υπογεννητικότητα» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

 

Η κ. Φωτίου μίλησε για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) αποτυπώνοντας τα μεγέθη που διαμορφώνονται σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας. Διαπιστώνει όπως είπε «μία ανισοκατανομή μεταξύ των δήμων έτσι ώστε η κοινωνική παρέμβαση σε ορισμένους δήμους να φτάνει στο 9,5% του πληθυσμού τους και σε άλλους δήμους με είναι μόνο 2%» για να συμπληρώσει ότι «αυτό σημαίνει ότι οι δήμοι θα πρέπει να εντείνουν τις δυνάμεις τους και να ενημερώσουν τους δημότες για να μπορέσουν να επωφεληθούν όσοι χρειάζονται».

Συμπληρώνοντας είπε ότι απουσιάζουν δομές βρεφονηπιακών σταθμών σε διάφορους δήμους και προανήγγειλε 24 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε 17 δήμους «για να αυξηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας κατά 600 βρέφη προσχολικής ηλικίας δημιουργώντας συγχρόνως όπως είπε 170 περίπου θέσεις εργασίας στη Στερεά Ελλάδα» .

«Τα μηνύματα για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών είναι απολύτως θετικά» είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προσθέτοντας ότι «η πετυχημένη έξοδος στις αγορές δημιουργεί πλέον νέες προϋποθέσεις για την οικονομία».

Αποκάλυψε ότι «τον ερχόμενο μήνα θα υπάρξει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εγκατάσταση των συστημάτων για να υπάρχει αναλογική κοστολόγηση στα διόδια» και τόνισε πως «με τον τρόπο αυτό τα διόδια θα μειωθούν» ενώ σημείωσε τις ενδιάμεσες αλλαγές στους συμβατικούς όρους στις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν.

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στο τουριστικό ρεύμα εκτιμώντας ότι «τα δεδομένα έχουν ξεπεράσει και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που υπήρχαν στο πρόσφατο παρελθόν».

Κάλεσε μάλιστα όλους τους πλευρές «να συμβάλλουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια».