Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στουρνάρας: "Δεν είχα δώσει συναίνεση για να με καταγράψει ο Πολάκης"



Για καταγραφή της συνομιλίας από τον Παύλο Πολάκη και μάλιστα χωρίς τη συναίνεσή του, κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον αρμόδιο εισαγγελέα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται μετά τις αποκαλύψεις ότι αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε καταγράψει συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα, την οποία είχε μαζί του μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε από την τράπεζα Attica Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας, που κατέθετε επί δυο περίπου ώρα στις αρμόδιες εισαγγελείς αρχές, φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή του πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε τη συνομιλία τους, κάτι το οποίο, όπως φέρεται να είπε, προκύπτει από τα εξής αντικειμενικά περιστατικά:

- Καταρχάς ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε πως τον καταγράφει.

- Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ανέφερε πως αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ιστοσελίδα.

- Δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.

-Ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.

- Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Πλέον, μετά την κατάθεσή του κ. Στουρνάρα ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και θα αποφασίσει αν θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή ή όχι και αν την αποστείλει πότε θα το πράξει.