Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την ευκαιρία των εορτών ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης



Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Μαρβάν Τουμπάσι, επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Του μετέφερε τις ευχές του κυρίου Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Mahmoud Abbas με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και τον ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τον εποικισμό και των βάρβαρων Ισραηλινών ενεργειών εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα η πολιτική Ιουδαιοποίησης στην Ιερουσαλήμ, και τα εμπόδια που βάζουν στην ελεύθερη πρόσβαση και στους Ιερούς Τόπους, καθώς και τη σημασία της υποστήριξης της Παλαιστινιακής παρουσίας στην Ιερή Πόλη και την διαφύλαξη των Ιερών Τόπων και μνημείων απέναντι στην πολιτική της κατοχής, στην επέκταση του εποικισμού και την αντικατάσταση του πληθυσμού.

Επίσης ο πρέσβης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο σχετικά με την πορεία της Γαλλική πρωτοβουλίας για πραγματοποίηση μιας Διεθνούς Συνόδου για την Παλαιστίνη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, για να καθιερωθούν διαφανείς μηχανισμοί σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Διεθνούς Νομιμότητας, για τον τερματισμό της κατοχής των εδαφών του Κράτους της Παλαιστίνης, που συνεχίζεται από πέντε δεκαετίες.

Από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου της Ελλάδας ετονίσθη ότι προσωπικώς είναι υπέρ της αλληλεγγύης προς κάθε λαό στον δίκαιο αγώνα του για την εξάλειψη κάθε είδους αδικίας που γίνεται εις βάρος του, εκφράζοντας συγχρόνως ευχές ιδιαίτερα για την περιοχή της Παλαιστίνης, για πραγματοποίηση μιας δίκαιης ειρήνης και σταθερότητας για όλους τους λαούς στην Νέα Χρονιά και τον τερματισμό των πολέμων και συγκρούσεων και στην περιοχή της Παλαιστίνης.