Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στις διακοπές του στο βουνό θα αποφασίσει ο Μητσοτάκης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Η συζήτηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η κυρία Γεννηματά είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν έχει σκεφτεί κάποιο όνομα για πρόεδρο Δημοκρατίας. Και πράγματι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί την Τετάρτη για το Μέτσοβο, όπου θα περάσει μερικές ημέρες στις γιορτές.

Σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:

Μητσοτάκης: Βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω.
Δημοσιογράφος: Πρέπει όμως να κατεβείτε από εκεί με την πλάκα με το όνομα.

Ο πρωθυπουργός γέλασε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ως τα τέλη του 2019 θα έχει σίγουρα επιλέξει ποιός θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στην προεδρία της Δημοκρατίας, ή αν θα παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος.

Οπως γνωστοποιήθηκε, πάντως, από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κάσο ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε μια επίσκεψη με έντονο συμβολισμό, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από την Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης και θα μεταβεί στο Μέτσοβο όπου θα παραμείνει ως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Δεκεμβρίου, θα αναχωρήσει για το Μέτσοβο Ιωαννίνων όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου».

Ξαναδείτε τον διάλογο Μητσοτάκη-Γεννηματά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον περασμένο Οκτώβριο:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξέρω ότι η άποψή σας είναι να αποσυνδέεται η εκλογή ΠτΔ από τις πρόωρες εκλογές.
Φώφη Γεννηματά: Ναι έχουμε κάνει αυτή την πρόταση από το 2016. Αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να εκλέγεται μονοκομματικός πρόεδρος με 151 ψήφους.
Κυριάκος Μησοτάκης: Αυτό δεν είναι μόνο θέμα διαδικασίας, αλλά και προσώπου.
Φώφη Γεννηματά: Σκέφτεσαι κάτι; Εχεις κάποιον στο μυαλό σου;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οχι, τα Χριστούγεννα θα ξεκλέψω ένα διήμερο να πάω στο βουνό, εκεί παίρνω τις σημαντικές αποφάσεις.
Φώφη Γεννηματά: Ούτε εκεί ταριάζουμε. Εγώ τις παίρνω στη θάλασσα!

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ακόμη και αν οι αποφάσεις Μητσοτάκη για τον επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας ληφθούν μέσα στις γιορτές, είναι αμφίβολο αν θα ανακοινωθεί ο,τιδήποτε αρχές του 2020. Πρώτον, όπως επισημαίνουν, από σεβασμό στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι εν ενεργεία Πρόεδρος ως τον προσεχή Μάρτιο.

Και δεύτερον, γιατί το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι εξαιρετικά φορτωμένο: Στις 2 Ιανουαρίου υπογράφεται στην Αθήνα η συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed και θα ακολουθήσουν σειρά κινήσεων για τα ενεργειακά και τον καθορισμό ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία. Στις 7 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Στις 22 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο Νταβός για το Οικονομικό Φόρουμ.