Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στην αντεπίθεση η ΝΔ: «Η λαλίστατη κυρία Γεροβασίλη δεν απαντά για την "offshore ΣΥΡΙΖΑ"»



H Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της περνάει στην αντεπίθεση απαντώντας στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. 

 «Για την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση των ‘’offshore ΣΥΡΙΖΑ’’ η συνήθως λαλίστατη Εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα συνεχίζει να μην λέει λέξη. Ο κ. Τσίπρας άφωνος στα πιεστικά ερωτήματα της κοινωνίας και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της Αντιπολίτευσης, αρνείται να απαντήσει σε τρία απλά ερωτήματα: Γιατί νομοθέτησε την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση που επιτρέπει σε Υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε εταιρείες offshore; Γιατί το έκανε με αυτόν το δόλιο τρόπο κρύβοντάς την μέσα σε 7.500 σελίδες; 
 
Για χάριν ποιών το έκανε; Σε ό,τι αφορά τις ‘’απορίες’’ τους, απαντούν ήδη οι Έλληνες πολίτες, στηρίζοντας κάθε μέρα περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μεταρρυθμιστική του πρόταση. Τη μόνη που μπορεί να φέρει δίκαιη ανάπτυξη και δουλειές. Τη μόνη που εγγυάται την οριστική έξοδο του τόπου από την κρίση» αναφέρει η Λεωφόρος Συγγρού. 

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή της η Ολγα Γεροβασίλη καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί «για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει» με αφορμή τη δήλωση του αρχηγού της ΝΔ ότι «σκοπεύει να προωθήσει ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους». Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο για ασκήσεις επί χάρτου και τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση»

Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

Γιατί δεν γίνεται πιο σαφής ο κ. Μητσοτάκης;

Ακούσαμε σήμερα ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να προωθήσει ένα «νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους» το οποίο θα προβλέπει «χαμηλότερα πλεονάσματα έναντι μεταρρυθμίσεων».

Μάλλον έχει έρθει η ώρα να εξηγήσει για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει:

• Αναφέρεται σε περικοπές δαπανών από μισθούς και συντάξεις;
• Αναφέρεται σε απολύσεις από το δημόσιο; (Για τις οποίες είχε δεσμευτεί άλλωστε ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης;)
• Αναφέρεται σε απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση της προστασίας στην εργασία;
• Αναφέρεται σε κατάργηση των «αντιαναπτυξιακών» και «ταξικά μεροληπτικών» μέτρων της κυβέρνησης, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2 εκ ανασφάλιστους, η κάρτα σίτισης για τους άπορους και η προστασία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία;
Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, όλα αυτά αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση.