Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρωτοψάλτη για συναυλία: Ζήτησε ο πρωθυπουργός να περάσουμε από το Μαξίμου



Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον δήμαρχο, είπε η ερμηνεύτρια - Η ξαφνική αλλαγή πορείας για το Μαξίμου και η απάντηση στα κακόβουλα σχόλια

Για την εμπειρία της από την «κινητή» συναυλία που δόθηκε στους δρόμους της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά και τις επικρίσεις για την παρουσία μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η καλλιτέχνις, αναφερόμενη συγκεκριμένα στο ζήτημα του περάσματος από την Ηρώδου Αττικού, είπε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού δεν ήταν προγραμματισμένο. Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν την ήξερε κανείς σχεδόν, εγώ την έμαθα τελευταία στιγμή γιατί δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε γιατί δεν έπρεπε να μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό με την καρότσα κι εμάς επάνω είχε συγκεκριμένη ταχύτητα, δεν σταματούσε πουθενά πέρα από κάποια φανάρια. Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο Πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε.

Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία. Λέει "γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ" οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό, περάσαμε από το Μαξίμου, αισθάνθηκα πιεσμένη όταν είδα τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους μαζεμένους σχεδόν γύρω από τον Πρωθυπουργό αλλά και η θέση μου από εκεί πάνω από το φορτηγό δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω "πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος. Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στα νοσοκομεία... Με προβλημάτισε κι εμένα ότι όλοι αυτοί που ήρθαν γύρω στον Πρωθυπουργό δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας».