Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Προσπαθεί να σταματήσει τις διαρροές ο Τσίπρας...



Φρένο στις διαρροές στελεχών θέλει να βάλει η Κουμουνδούρου και στην πολύωρη σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικά και κομματικά στελέχη τόνισαν ότι πρέπει να συντελεστεί άμεσα αλλαγή ψυχολογίας και η κυβέρνηση να βγει δυναμικά στην πορεία προς τις κάλπες.

Ευελπιστούν ότι οι πρώτες δημοσκοπήσειςπου θα δουν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και καλή αφετηρία για μία δυναμική προεκλογική περίοδο. 

Με την επισήμανση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να εμφανίζεται ηττοπαθής  συμφώνησε και ο Αλέξης Τσίπρας που εκτιμά πως όποιος ήταν να …αποστρατευθεί το έχει κάνει ήδη επομένως «τώρα θα ξαναμετρηθούμε και όσοι έχουμε παραμείνει θα αγωνιστούμε για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και την κυριαρχία στις εκλογές». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι παρά την διάσπαση αλλά και το μούδιασμα της κοινωνίας η κυβέρνηση έχει το πλεονέκτημα και πρέπει να το αξιοποιήσει αδιαφορώντας για τα τερτίπια της Λαϊκής Ενότητας και όσα περί αντισυνταγματικότητας ισχυρίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακολουθώντας την Ζ. Κωνσταντοπούλου. 

Στην Κουμουνδούρου ποντάρουν στην δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα και θεωρούν ότι μόλις τελειώσει το σόου της τεχνητής καθυστέρησης με την εξάντληση των διερευνητικών εντολών και προκηρυχθούν οι εκλογές η αντιπολίτευση θα εξαφανιστεί επικοινωνιακά και θα βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο. 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν μία δυναμική προεκλογική καμπάνια την επικοινωνιακή ευθύνη της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας ανέθεσε στον Νίκο Παππά ως επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής που συγκροτήθηκε χθες. Για τα ψηφοδέλτια ηγετικό ρόλο θα έχει ο Αλέκος Φλαμπουράρης γνωρίζοντας ότι αυτήν την φορά δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Όποιος μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ «θα ερωτηθεί προηγουμένως εάν είναι πρόθυμος να συμμορφωθεί με τις επιταγές του μνημονίου και το νέο πρόγραμμα» λένε από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται αυτήν την φορά να επαναληφθούν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος ως προς τις επιλογές προσώπων. 

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστηρίξει ένα μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών και ανοιχτών συγκεντρώσεων στην διάρκεια των οποίων θα επιδιώξει να αποδομήσει τους αντιπάλους του. Το κυρίαρχο επιχείρημά του θα είναι ότι κανένας άλλος πλην του ιδίου ως πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα αναμεμειγμένο με στοιχεία αριστερής διακυβέρνησης. «Όσοι δοκίμασαν στο παρελθόν απέτυχαν και επιπλέον ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα» θα επισημαίνει στις ομιλίες του προς τους ψηφοφόρους.