Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Προφήτεψε ο Βαρουφάκης την εμπλοκή Στουρνάρα στο σκάνδαλο Novartis;



Προφητική, για την σκοπιμότητα της εμπλοκής του ονόματος του στην υπόθεση Novartis, θεωρεί ο Γιάννης Στουρνάρας μια αναφορά στο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη «Adults in the room» (ελληνικός τίτλος: «Ενήλικες στο δωμάτιο»). 

Στην σημερινή ανακοίνωση του ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό. Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου. Έρχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί».

Στο εν λόγω βιβλίο, το πλέον πολυσυζητημένο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, υπάρχει πλήθος αναφορών στον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο, πράγματι μια συγκεκριμένη ξεχωρίζει αφού δείχνει τις διαθέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά όταν έμαθαν πως ο Στουρνάρας θα αναλάβει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας:

 

Στο απόσπασμα - που δεν έχει διαψευστεί - ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να θυμώνει στο άκουσμα της άποψης Βαρουφάκη ότι ο Σαμαράς διορίζει τον Στουρνάρα στην ΤτΕ εν όψει της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός θα είναι να απαιτήσω την παραίτηση Στουρνάρα», λέει ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την αφήγηση Βαρουφάκη.

«Θα τον σύρω με κλωτσιές και φωνές έξω από την κεντρική τράπεζα, αν χρειαστεί» λέει ενώ, σύμφωνα με τον συγγραφέα, «ο Νίκος Παππάς πρότεινε μερικές ακόμη πιο δραστικές λύσεις στο πρόβλημα»...