Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ποτάμι: Πόσους μισθούς λαμβάνει η Χρυσοβελώνη;



Οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός, σε σχετική ερώτηση τους καλούν την κυρία Χρυσοβελώνη να απαντήσει πόσους μισθούς τελικώς λαμβάνει. 
Οι ίδιοι σε σχετική τους αναφορά, που κατέθεσαν στη Βουλή, στις 3 Νοεμβρίου 2017, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διορίστηκε αμισθί πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ). Στις 12 Ιουλίου 2018, με την απόφαση ανασυγκρότησης του ΕΣΟΑ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διατηρεί την κ. Χρυσοβελώνη στη θέση τής προέδρου. Η θέση παραμένει άμισθη. 

Ωστόσο, στις 29 Αυγούστου 2018, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η κ. Χρυσοβελώνη διορίζεται υφυπουργός Εσωτερικών. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 και ενώ έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του κ. Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, καθορίζεται η μηνιαία αποζημίωση (1.800 ευρώ καθαρά, 2.280 ευρώ μικτά) της προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ), σύμφωνα με το άρθρο 67 του ν. 4530/2018 («Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις»), όπου ορίζεται ότι δύναται η καταβολή αμοιβής ή αποζημίωσης στην πρόεδρο του ΕΣΟΑ και μάλιστα αναδράμει από τον Αύγουστο του 2018.

Συγκεκριμένα. οι δύο βουλευτές του Ποταμιού ρωτούν:
1. Με ποιο σκεπτικό διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα αποζημίωσης της κ. Μ. Χρυσοβελώνη για το έργο της ως προέδρου του ΕΣΟΑ, ενώ ήδη από τον Αύγουστο 2018 μισθοδοτείτο ως υφυπουργός;

2. Έχει αποποιηθεί η κ. Μ. Χρυσοβελώνη του μισθού της ως πρόεδρος του ΕΣΟΑ;

3. Θα οριστεί διάδοχο πρόσωπο της υφυπουργού κ. Χρυσοβελώνη στην θέση του πρόεδρου του ΕΣΟΑ ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα;