Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Πώς πέρασε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Αναστάσης και η απίστευτη απαγόρευση που επέβαλε στο τραπέζι!



Mε σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο έκανε Ανάσταση και Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μαζί με τη σύντροφό τους Μπέτυ Μπαζιάνα και τους δυο γιους τους βρέθηκαν στην Αίγινα, μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το ζεύγος Θοδωρή Δρίτσα – Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο πρωθυπουργός έκανε Ανάσταση στην Παναγίτσα και στη συνέχεια έφαγε την παραδοσιακή μαγειρίτσα, από τα χέρια της Όλγας Χαρίτου, στο σπίτι του Χριστόφορου Παπαδόπουλου. Την ώρα που γευμάτιζε με το... μισό υπουργικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, μια ρητή εντολή: δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα στο αναστάσιμο τραπέζι για πολιτική και οικονομία!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η επιθυμία του έγινε διαταγή  και κανείς δεν μίλησε πολιτικά στο τραπέζι. Εξαίρεση μια φράση που έλεγε συνεχώς ο Αλέκος Φλαμπουράρης: «αυτή η άνοιξη είναι του Αλέξη». Ο δε Ευκλείδης Τσακαλώτος διασκέδασε τους συνδαιτυμόνες του με... ανέκδοτα.

Την "εντολή" να μη γίνει καμία συζήτηση σε πολιτικά και οικονομικά "έσπασε" ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που σε κάποια στιγμή πήρε παράμερα τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και συζήτησαν για περίπου 10 λεπτά. Ήταν η πρώτη σύσκεψη ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαΐου.

Ανήμερα το Πάσχα, πέρα από την επίσκεψη στη φρεγάτα Αδριάς, την οποία επισκέφτηκε μαζί με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας έφαγε, φυσικά, αρνί στη σούβλα από τον πατέρα της Όλγας Χαρίτου που φημίζεται στην Αίγινα ως «ακτύπητος ψήστης». Όσο για το τί έφαγε ο πρωθυπουργός; Μια-δυο πετσούλες και λίγα παϊδάκια, αλλά... τίμησε το κοκορέτσι και τη σπανακόπιτα.