Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Πόλεμος» Κατρούγκαλου - Ν.Δ. με φόντο τα περί τουρκικών συγκεντρώσεων



«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και της Νέας Δημοκρατίας, με φόντο αναφορές του πρώτου σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής τουρκικών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα, εν όψει του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, ειδικότερα στη Θράκη, ο κ. Κατρούγκαλος -μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ- έκανε λόγο για υποθετικό ερώτημα. «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση Ε.Ε. - Τουρκίας», σημείωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

 

Ν.Δ. για Γ. Κατρούγκαλο: Ασυγχώρητη άγνοια ή βαριά επιπολαιότητα

«Ασυγχώρητη άγνοια ή βαριά επιπολαιότητα προδίδουν οι δηλώσεις Κατρούγκαλου», επεσήμαναν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

«Ως υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών οφείλει να γνωρίζει ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες. Επομένως, δεν έχουν καμία εμπλοκή με τα εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας, ούτε βέβαια με το επικείμενο δημοψήφισμα», πρόσθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ.

Γ. Κατρούγκαλος: Η Ν.Δ. λειτουργεί ως ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ ασκώντας κριτική σε ανύπαρκτες δηλώσεις μου

Σε δήλωσή του, το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για κριτική σε «ανύπαρκτες δηλώσεις του περί δήθεν προσκλήσεων σε προεκλογικές τούρκικες συγκεντρώσεις και για ηχείο αναμετάδοσης της μονταζιέρας κίτρινων ΜΜΕ», απαντώντας στις σχετικές επικρίσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αναπαράγουν τον σχετικό θόρυβο δεν χαρακτηρίζονται από άγνοια, γιατί έχουν δει –μαζί με τον κάθε ενδιαφερόμενο- το βίντεο της συνέντευξης μου», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πως «δείχνουν όμως ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα επιδιώκοντας να αντλήσουν μικροκομματικά οφέλη από θέματα εξωτερικής πολιτικής».