Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό μέρισμα: Ο Τσακαλώτος τον Μάιο δεν είχε να κεράσει ούτε καφέ στο υπουργείο



Στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό μέρισμα, ότι η κυβέρνηση μοιράζει «ψίχουλα», απάντησε με ένα λίαν καυστικό και ευθύ τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι προεκλογικά και συγκεκριμένα πριν τις ευρωεκλογές ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να μοιράσει προκαταβολικά ό,τι υπήρχε διαθέσιμο από τον δημοσιονομικό χώρο του 2019 για να μπορέσει να υφαρπάξει κάποιες ψήφους.

Μάλιστα παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στις 14 Μαΐου ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο ούτε για τα ροφήματα στο υπουργείο», σχολίασε χαρακτηριστικά πως ο κ. Τσακλώτος «δεν είχε να σας κεράσει ούτε καφέ εάν πηγαίνατε τότε στο υπουργείο Οικονομικών».

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρά το γεγονός ότι είχαν δοθεί αυτά τα χρήματα προκαταβολικά, κατάφερε να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο, να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που είχε καταγραφεί, να προχωρήσει σε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, να δώσει ενισχυμένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, να στηρίξει τη ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ και πέραν όλων αυτών να δώσει σε 200.000 νοικοκυριά έκτακτο βοήθημα.

Εν κατακλείδι ο κ. Πέτσας τόνισε πως «εδώ είμαστε, εάν υπάρχει περιθώριο, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, να ανακοινώνουμε σταδιακά καλά νέα στους πολίτες, προκειμένου να τους ανακουφίσουμε από την πολιτική της υπερφορολόγησης, που όλο το προηγούμενο διάστημα εφάρμοζε η προηγούμενη Κυβέρνηση».