Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι εξηγήσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου για το «απαράδεκτα φθηνό νερό»



Τις δηλώσεις του για το νερό κλήθηκε να εξηγήσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος δήλωσε ότι η σχετική του αναφορά έγινε μέσα στο πλαίσιο υποεπιτροπής της Βουλής που συζητά για τους υδάτινους πόρους, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

«Εγώ πρότεινα να συζητήσουμε και το θέμα της τιμολόγησης του νερού. Γιατί πιστεύω ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις – όχι παντού, και αυτό δεν αφορά την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, οι οποίες πάνε καλά και χειρίζονται το θέμα – υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχει πρόβλημα ότι τιμολογείται το νερό πάρα πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να έχουμε σπατάλη. Αυτή ήταν η όλη κουβέντα. Δεν το αρνήθηκαν και οι συνάδελφοι, μάλιστα και ένας πρώην υπουργός Γεωργίας και καθηγητής ο ίδιος το είχε προηγουμένως αναφέρει».

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και σε αυτό που τον ενόχλησε από την όλη συζήτηση που αναπτύχθηκε και τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του, που τον παρουσίασαν ως «προάγγελο» της αύξησης της τιμής του νερού.

«Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι ότι όταν παίρνεις μία φρασούλα σε μια συζήτηση ελεύθερη, όπως πρέπει να είναι οι συζητήσεις στο κοινοβούλιο, την κόβεις, τη ράβεις και αρχίζεις και τη δίνεις από εδώ από εκεί…» τόνισε.

«Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε τα ζητήματα που είναι κρίσιμα. Θα δείτε όταν συζητηθεί το θέμα αυτό, γιατί έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ότι είχα δίκιο όταν το είπα» συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν η τοποθέτησή του ήταν έμμεση προαναγγελία της αύξησης του νερού και της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε: «Η τιμή της ΕΥΔΑΠ είναι καλή, δεν υπάρχει λόγος να την ανεβάσουμε».