Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Βασίλης Κικίλιας σε μεγάλη φόρμα στο γυμναστήριο της Βουλής



Έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε με κουστούμι και επίσημη ενδυμασία, να κάθονται στα έδρανα χωρισμένοι σε παρατάξεις και συχνά να «διασταυρώνουν τα ξίφη τους».

Ωστόσο, οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν συναντιούνται μόνο στη Βουλή.

Μόλις λίγα μέτρα μακριά από το κοινοβούλιο, στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου στη διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, βρίσκεται το γυμναστήριο της Βουλής.

Σπάνια κάποιος θα το πετύχει με λίγο κόσμο, αφού οι περισσότεροι βουλευτές το επισκέπτονται, και μάλιστα πολλοί το έχουν εντάξει στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Ώρα αιχμής θεωρείται το μεσημέρι, όταν, μετά τη λήξη των συνεδριάσεων, ο διάδρομος και το ελλειπτικό φαντάζουν ιδανική λύση για εκτόνωση.

Χωρίς την κομματική τους ταυτότητα, με φόρμες, αθλητικά παπούτσια και σαφώς πιο χαλαρή διάθεση, οι κύριοι και οι κυρίες της Βουλής επισκέπτονται το γυμναστήριο με σκοπό να βελτιώσουν τη σωματική τους κατάσταση και να αποφορτιστούν από τη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Πρόκειται για έναν χώρο εξοπλισμένο με όλα τα βασικά όργανα γυμναστικής, καθώς και με βάρη, που έχουν σκοπό να βελτιώσουν το μυϊκό σύστημα, τη φυσική κατάσταση και τις αντοχές των βουλευτών και των εργαζομένων στη Βουλή. Κάποιοι από τους θαμώνες του γυμναστηρίου, άλλωστε, ήταν παλαιότερα αθλητές, και έτσι η γυμναστική είναι κάτι σαν δεύτερη φύση τους.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βασίλης Κικίλιας, που υπήρξε για χρόνια επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και είναι ένας από τους πιο τακτικούς επισκέπτες του γυμναστηρίου.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να διατηρεί τη φόρμα του. Μπορεί οι πολιτικές, κοινοβουλευτικές και κομματικές υποχρεώσεις του να είναι αυξημένες, ωστόσο πάντα φροντίζει να ξεκλέβει χρόνο για να τον αφιερώσει στη γυμναστική.

«Ίσως είναι από τους λίγους που δεν τους έχουμε δει ποτέ να παίρνουν παραπάνω κιλά και, ως εκ τούτου, διατηρεί ένα από τα πιο αθλητικά σώματα ανάμεσα σε όλους τους βουλευτές», αναφέρουν όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του πρώην υπουργού της ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικό της προσοχής που δείχνει, αλλά και της πειθαρχίας που εξακολουθεί να διατηρεί και στη μετά το μπάσκετ εποχή για τη φυσική του κατάσταση, είναι και το γεγονός ότι κατάφερε να μην πάρει ούτε κιλό κατά τη διάρκεια των εορτών, ενώ λέγεται πως φροντίζει να πηγαίνει με τα πόδια σε όσα ραντεβού έχει κοντά στο γραφείο του.

Ο Βασίλης Κικίλιας κάθε φορά που βρίσκεται στο γυμναστήριο της Βουλής τρέχει περίπου μία ώρα στον διάδρομο και κάνει ασκήσεις με όργανα για ενδυνάμωση, με αρκετούς από τους βουλευτές που τον έχουν συναντήσει εκεί να σχολιάζουν το πόσο συγκεντρωμένος είναι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Το παράδειγμά του ακολουθούν και άλλοι βουλευτές που περνούν συχνά το κατώφλι του κοινοβουλευτικού γυμναστηρίου επιζητώντας, μάλιστα, τη βοήθεια των γυμναστών, που είναι μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής και είναι πάντα στη διάθεσή τους.

Παλαιότερα πιο συχνά, τώρα λιγότερο, αλλά με σταθερή παρουσία, επισκέπτεται το γυμναστήριο της Βουλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι λάτρης της γυμναστικής και χρησιμοποιεί το γυμναστήριο ως μέσο για να διατηρεί τη φόρμα του. Συνήθως εμφανίζεται εκεί νωρίς το απόγευμα, όταν δεν έχει κάτι στο πρόγραμμά του, και επιλέγει τον διάδρομο, τα βάρη και το στεπ, κάνοντας ένα «υγιεινό» διάλειμμα από τις καθημερινές του υποχρεώσεις.

Συχνοί επισκέπτες είναι επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Στύλιος και Νίκος Παναγιωτόπουλος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ιδρώνουν στο γυμναστήριο του κοινοβουλίου η Ελένη Αυλωνίτου και ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός τελευταία επιλέγει τον διάδρομο, προκειμένου να χάσει κάποια παραπανίσια κιλά. Επίσης, τακτικός επισκέπτης στη Φιλελλήνων είναι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, που είναι λάτρης του ποδηλάτου και της γυμναστικής.