Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Πέτσας "δίνει" Γεωργιάδη: «Κανένας πανηγυρισμός για τους νεκρούς»



Αποστάσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον μικρότερο αριθμό νεκρών που έχει από τον κοροναϊό σε σχέση με το Βέλγιο, πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί πανηγυρισμού για τον αριθμό των νεκρών, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως δεν είναι θέμα πανηγυρισμού και η αίσθηση της απώλειας ακουμπάει όλο τον κόσμο.

«Δεν υπάρχει κανένας πανηγυρισμός, είμαστε σε συνθήκες πολέμου, κάθε νεκρός μας συγκλονίζει όλους μας» πρόσθεσε.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι τα στοιχεία που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας βρίσκεται στην 10η θέση παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών από κοροναϊό- είναι ψευδή και ότι τα διεθνή στοιχεία δείχνουν άλλη εικόνα.

 

 

Σημειώνεται πως των χθεσινών δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη ακολούθησε επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας πως «η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως ο γαλάζιος υπουργός «πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση «έπεσε έξω» με το άνοιγμα του τουρισμού» υπογραμμίζοντας ότι σήμερα δήλωσε «με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί «είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο»».

«Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες» σημείωσε η Κουμουνδούρου.