Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

O πατέρας του Μπόρις Τζόνσον από το Χόρτο: Οι Βρετανοί ανυπομονούν να έρθουν στην Ελλάδα..ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ



Να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Μ.Βρετανίας για την άρση της απαγόρευσης ζήτησε, μιλώντας στο magnesianews.gr, από το Χόρτο όπου βρίσκεται ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπορις Τζόνσον, Στάνλεϊ Τζόνσον. Ο 79χρονος βετεράνος πολιτικός, προκάλεσε προχθες θύελλα αντιδράσεων με την επιλογή του να παρακάμψει την απαγόρευση της ελληνικής κυβέρνησης στις απευθείας πτήσεις από τη Μ.Βρετανία, επιλέγοντας ως ενδιάμεσο σταθμό τη Σόφια της Βουλγαρίας, ανεβάζοντας μάλιστα σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το αεροπλάνο την ώρα της προσγείωσης στην Αθήνα την Τετάρτη το βράδυ. «Ο Μπόρις έχει δίκιο. Ότι έγινε-έγινε, ας προχωρήσουμε» ήταν η απάντηση του Στάνλεϊ Τζόνσον στο ερώτημα αν μετανιώνει που ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο και για το αν πιστεύει ότι έφερε σε δύσκολη θέση τον γιο του και Βρετανό πρωθυπουργό. «Διάβασα τις απαντήσεις του και έχει απόλυτο δίκιο. Δεν πρόκειται να μιλήσω όμως για ιδιωτικές συζητήσεις με μέλη της οικογένειάς μου» είπε ο Τζόνσον αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας.

Παράλληλα εμφανίστηκε να μη γνωρίζει τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ταξίδι του στην Ελλάδα στη βρετανική κοινή γνώμη. «Δεν ξέρω ποιες είναι οι αντιδράσεις του βρετανικού λαού. Ήρθα εδώ πέρα για να περάσω μερικές ήσυχες στιγμές και να οργανώσω τον ξενώνα» δήλωσε, ωστόσο έκδηλη ήταν η αμηχανία του όταν ερωτήθηκε γιατί κατέβασε τις φωτογραφίες που ανέβασε στο instagram όταν έφθασε στην Ελλάδα. «Είναι αλήθεια ότι κατέβασα τις φωτογραφίες από το instagram. Δεν τις ανέβασα θέλοντας να δείξω ανυπακοή. Σκέφτηκα ότι είμαι στην Ελλάδα. Ηταν ξεκάθαρο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ότι το μόνο πράγμα που απαγόρευαν ήταν οι απευθείας πτήσεις από την Αγγλία. Πράγμα που επιβεβαίωσε τόσο από δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων αλλά και από τη σελίδα του υπουργείου τουρισμού. Δεν υπήρχε θέμα παραβίασης το νόμου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι πάντα ευτυχές για μένα να έρχομαι στην Ελλάδα. Πετώντας πάνω από το Σούνιο και βλέποντας την υπέροχη θάλασσα να φωτίζεται από τον ήλιο και το αεροπλάνο να αντικατοπτρίζεται στο έδαφος έβγαλα μια φωτογραφία και την ανέβασα στο instagram.

Περιχαρής ο Στάνλεϊ Τζόνσον, με τον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» Αρχιμήδη Καρεκλίδη.

«Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ας ανοίξουμε αυτή την αερογέφυρα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα επιστρέψω στην Αγγλία στις 10 του μήνα, αλλά άνθρωποι ανυπομονούν να έρθουν εδώ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τα πάντα. Δεν θα πω αν οι ενέργειές μου είναι σωστές ή όχι αλλά σε κάθε περίπτωση ότι έγινε, έγινε. Πως μπορείς να είσαι εδώ και να μη σκεφθείς τι ωραία που θα ήταν πολύ γρήγορα οι δύο κυβερνήσεις έρθουν σε μια συμφωνία. Αυτή είναι η απάντησή μου.» είπε χαμογελώντας στους δημοσιογράφους, έχοντας μόλις επιστρέψει από το απογευματινό του μπάνιο στην παραλία της «Παγανιάς» που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι στην Πάου. Ευδιάθετος παρά το κυνηγητό που υφίσταται ο Στάνλεϊ Τζόνσον, αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι είναι πολύ επίμονοι και κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Όπως μας είπε μάλιστα το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έφθασε στο Πήλιο ήταν να πάει για κούρεμα στην πλατεία της Αργαλαστής, ενώ ρώτησε αν θέλαμε να κάνει κάτι αστείο για τις κάμερες.

Βαδίζοντας προς το σπίτι του, τη Βίλα «Ειρήνη» μετά το απογευματινό του μπάνιο στην «Παγανιά»

«Ερχομαι στο Πήλιο εδώ και είκοσι χρόνια. Η πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα ήταν το 1959. Μόλις είχα τελειώσει το σχολείο, με το τρένο, από την Τεργέστη, περνώντας από τα Σκόπια, Θεσσαλονίκη και μετά Αθήνα. Πέρασα πιθανότητα και από τον Βόλο. Νιώθω υπέροχα που επέστρεψα. Είμαι εδώ για λίγες μέρες. Θα μείνω έως τις 10 Ιουλίου για να οργανώσω όλα όσα χρειάζονται για τον ξενώνα. Αυτό που ελπίζουμε είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου να επιτραπεί στους Βρετανούς και στο σπίτι αυτό που είναι της οικογένειάς μου να μπορέσουμε να το νοικιάσουμε. Ο ΕΟΤ είναι πολύ αυστηρός και όχι λάβει πολλές οδηγίες για το πώς θα κάνω την κατοικία ασφαλή από τον κορωνοϊό (covid –proof).
Στο ερώτημα του magnesianews.gr αν νιώθει σαν στο σπίτι του όταν είναι στο Χόρτο, αποκρίθηκε ότι αγαπάει πολύ την Ελλάδα. «Αν δείτε το «Celebrity mastermind» με τον Τζον Χάμφρις και το παρουσίασα εγώ μια φορά, επέλεξα ως το αγαπημένο μου θέμα τον Σοφοκλή. Αυτό δείχνει πόσο εκτιμώ αυτή τη χώρα. Έδωσα 8 στις 10 σωστές απαντήσεις! είπε ο Τζόνσον, βγάζοντας στη συνέχεια σέλφι με τους δημοσιογράφους για να «σφυρίξει» τέλος λέγοντας «αυτά για τώρα, είναι ώρα για ποτά!»

Ευδιάθετος και ομιλητικός ο βετεράνος πολιτικός, ρώτησε «θέλετε να σας κάνω κάτι αστείο» βάζοντας το μαγιό στο κεφάλι του, ενώ αφού τελείωσε τις δηλώσεις του είπε «αυτά για τώρα, είναι ώρα για ποτά».