Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Α. Λοβέρδος λέει «όχι» στην προοδευτική διακυβέρνηση - «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα»



Ενα ηχηρό «όχι» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος στα σενάρια προοδευτικής συμμαχίας -για την οποία μίλησε ο Γ. Παπανδρέου- αλλά και προοδευτικής διακυβέρνησης, όπως το διατύπωσε στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά.

Ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με προοδευτική αντίληψη.

Συνομιλητές του υπενθύμιζαν με νόημα ότι «από το 2012 ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει σθεναρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την προοδευτική διακυβέρνηση και ότι είναι το κόμμα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας».

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Πατρινόραμα», δήλωσε ότι «υπάρχει ανάγκη για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, ριζοσπαστικής και οραματικής», μίλησε για «προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένες δεσμεύσεις», και είπε ότι για να υλοποιηθεί η κυβερνητική ανατροπή «θα πρέπει να συμμαχήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις».

Ενώ η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, μίλησε για την ανάγκη αλλαγής συσχετισμών και μια αποτελεσματική προοδευτική κυβέρνηση, χωρίς να αναφέρει τον όρο «συμμαχία».