Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

O Αλέξης Τσίπρας με φανέλα Αντετοκούνμπο μετά τη ρατσιστική επίθεση



Ύστερα από την ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο σχετικά με τη ρατσιστική λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο αδελφός του Θανάσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήθελε να δηλώσει με τον δικό του τρόπο τη στήριξή του στους δύο αθλητές.

Σαφή θέση υπέρ των αδελφών Αντετοκούνμπο πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει σχετικά με τα σχόλια του γνωστού παρουσιαστή και οπαδού του Ολυμπιακού, Τάκη Τσουκαλά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την οποία υποστηρίζει τον αδελφό του Θανάση, ανάρτησε στο Instagram φωτογραφία στην οποία ο ίδιος φορά φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, με το όνομα Αντετοκούνμπο γραμμένο στην πλάτη.

Η φωτογραφία συνοδεύεται και από το σχόλιο του πρωθυπουργού, στο οποίο αναφέρει: «Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες σε εκπομπή του, ο Τάκης Τσουκαλάς είχε χαρακτηρίσει «πίθηκο» τον παίκτη του Παναθηναϊκού, Θανάση Αντετοκούνμπο, ενώ σήμερα, ο αδελφός του, Γιάννης, ο οποίος αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στο NBA, σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θέμα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο κείμενο του αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον αδελφό του ότι «δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνο-νιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».