Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μπουτάρης: Δεν ζήτησα, ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονία



Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, τοποθετήθηκε διευκρινιστικά αναφορικά με τη πολυσυζητημένη δήλωσή του.

Ο κ. Μπουτάρης είπε χαρακτηριστικά:

«Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα χθες στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν. Απομονώθηκε μια φράση από το σύνολο των προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου και τα πρακτικά στο δημοτικό συμβούλιο. Άλλωστε εκείνη την ώρα ήταν παρόντες και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Δεν τους έκαναν εντύπωση και δεν αντέδρασαν».

Πρόσθεσε πως «δεν ζήτησα, ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Όσον αφορά για ονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" με το όνομα "Νίκος Γκάλης", υποστήριξε πως «ρωτήθηκα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και απάντησα για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα. Γιατί είναι μια διεθνής προσωπικότητα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο Hall of Fame του μπάσκετ».

«Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα 'Μακεδονία' κι εμείς δυστυχώς με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων έχουμε χάσει. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει» είπε.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο και καλά θα είναι να κατέβουν οι τόνοι για να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τους δύο. Συμφωνία καλή για έναν δεν υπάρχει» πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Παρόντες στις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα και αντιδήμαρχοι.