Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μπαίνουν στην αληθινή μάχη κατά Τσίπρα-Καμμένου οι "Καραμανλικοί"



Τέλος στα σενάρια που μιλάνε για φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα βάζουν καραμανλικά στελέχη. Τον χορό άνοιξε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ.Καραμανλής.

Μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 δήλωσε για τον Πάνο Καμμένο οτι δεν μπορεί κάποιος να είναι "Καραμανλικός αλά καρτ" και ότι "Τσίπρας και Καραμανλής μαζί δεν πάνε!"

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολίασε τον πολιτικό φορέα που ίδρυσαν οι πρώην υπουργοί του Κώστα Καραμανλή, Σάββας Τσιτουρίδης και Νίκος Τσιαρτσιώνης που υπήρξαν και “λοχαγοί” του στην κομματική προϊστορία τους.

Ο φορέας αυτός κινείται προς τα δεξιά και κομματικές πηγές εκτιμούν ότι αν αναπτύξει δυναμική – που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο- θα ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την αυτοδυναμία και άρα θα λειτουργήσει τελικά υπέρ του Αλέξη Τσίπρα.

«Το ότι υπήρξαν υπουργοί του Κώστα Καραμανλή για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι αλήθεια" δήλωσε στο North 98 ο Θ.Ρουσόπουλος. “Το ότι επιλέγουν να κάνουν ένα δικό τους κόμμα είναι επίσης μια αλήθεια που δεν έχει σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, κανενός είδους ομπρέλα καραμανλική αυτό το πράγμα” τόνισε.

“Η επιλογή τους είναι καθαρά προσωπική. Εγώ εκτιμώ ότι ο χώρος της ΝΔ, ασχέτως αν μπορεί να μη συμπαθούν τη σημερινή ηγεσία ή κάποιες πολιτικές, είναι ένας χώρος που έχει δυνατότητα ευρέων συναινέσεων και κατά συνέπεια θα μπορούσε να υπάρξει αυτή η συναίνεση μέσα στο χώρο της Ν.Δ. Δεν νομίζω, δηλαδή, ότι ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ έχει δείξει με τις ενέργειές του και τις πράξεις του σημάδια αποκλεισμών. Πολλές φορές αξιοποιείται και χρησιμοποιείται το όνομα του Καραμανλή από πάρα πολλούς”.

Περιδίνηση στη ΝΔ προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα και η δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι είναι “τζάμπα μαγκιές να λέει κάποιος εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία”. Εκλεισαν το θέμα Πειραιώς και Μεϊμαράκης λέγοντας ότι εννοούσε το 2015.

Ο Κ.Καραμανλής έχει πάγια αρχή να μην ανακατεύεται στα εσωκομματικά. Ο Αντώνης Σαμαράς που δεχόταν πολλά πυρά από καραμανλικούς του είχε ζητήσει να τους μαζέψει. Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού ήταν ότι “εγώ δεν μπορώ να κάνω τον τροχονόμο, όταν έχω να πω κάτι θα το πω ο ίδιος, κανένας δεν μιλάει εξ ονόματος μου, εγώ στηρίζω τον αρχηγό της ΝΔ.”

Την ίδια στάση ακολούθησε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο πέρασαν μία μακρά περίοδο πολικού ψύχους διότι ο πρώην πρωθυπουργός στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ηγεσία της ΝΔ. Στη συνέχεια άνοιξαν γέφυρες και κράτησαν ανοιχτό έναν δίαυλο επικοινωνίας.

Ο Κ.Καραμανλής όμως έχει ένα πιο συναινετικό προφίλ ενώ ο Κυρ.Μησοτάκης όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι στην σκληρή γραμμή ότι καμμία δήλωση ή κίνηση που μπορεί να αφήσει ακόμη και μια χαραμάδα συναίνεσης στον Αλέξη Τσίπρα δεν πρέπει να ακούγεται από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ Πάνος Καμμένος με κάθε ευκαιρία επιχειρούν να δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ δείχνοντας ότι ξεχωρίζουν τον Κ.Καραμανλή από την υπόλοιπη ΝΔ.

Αυτή η τακτική προκαλεί νεύρα στην Πειραιώς και γι αυτό η ηγεσία και όχι μόνο, αναμένουν από τους καραμανλικούς να κόβουν τον βήχα όσων επιχειρούν να τους “χρησιμοποιούν” εις βάρος της ΝΔ, σε μια στιγμή μάλιστα που “ο Τσίπρας είναι σε πτώση και συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερη λαϊκή κατακραυγή”.