Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Με ποιον υπουργό του Καραμανλή πόζαρε ο Ντόναλντ Τραμπ σαν σήμερα το 2007; (Φωτό)



Σαν σήμερα πριν εννέα χρόνια αποστολή της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή φθάνει στις ΗΠΑ δίνοντας μάλιστα το παρών στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ήταν η μέρα που τιμήθηκε η ελληνική οικονομία με την παρουσία επιχειρηματιών και παραγόντων, ενώ χαρακτηρίσθηκε μάλιστα και ως "Greek Day at NYSE" προς τιμήν της Ελλάδας.

Μάλιστα ο τότε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής συναντήθηκε με τον – σημερινό πλέον - πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε ανταλλάσσοντας χειραψία λίγο πριν "χτυπήσει" το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της παγκόσμιας μητρόπολης του χρήματος. 

Στην τελετή παρέστησαν ακόμη ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος, καθώς και πρόεδροι / διευθύνοντες σύμβουλοι ελληνικών εταιριών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, η παρουσία της ελληνικής αποστολής στις 09 Νοεμβρίου του 2007 έγινε έπειτα από αίτημα του Ντόναλντ Τράμπ προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να επενδύσει ο μεγιστάνας του real estate στην Ελλάδα με τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκει ιδιαίτερα δελεαστικό το να ασχοληθεί με τον τομέα αξιοποίησης ακινήτων στην τότε αναπτυσσόμενη Ελλάδας. 

«Δεν ξέρω αν θα βγει κάτι από τη συνάντηση, μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον» τόνιζε ο τότε υπουργός Οικονομίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει στη Νέα Υόρκη έπειτα από την περιβόητη συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική κυβέρνηση είχε μόλις ανανεώσει τη λαϊκή εντολή, αφού λιγότερο από δύο μήνες πριν είχε κερδίσει τις εκλογές απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Τελικά όμως τα πλάνα των δύο πλευρών δεν καρποφόρησαν αφού ο επιχειρηματίας ποτέ τελικά δεν επένδυσε σε ελληνικά ακίνητα.