Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κόντρα Βαρουφάκη-Μπακογιάννη: Την αγένειά σας πρέπει να τη συνηθίσω..



Σκληρή κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ολομέλεια για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο κ. Βαρουφάκης, ξαφνικά σταμάτησε, καθώς, όπως ο ίδιος ανέφερε, η βουλευτής της ΝΔ μιλούσε συνεχώς. «Μήπως σας ενοχλώ, κυρία Μπακογιάννη; Μιλάτε συνεχώς, αλλά είναι δικαίωμά σας» σημείωσε, εμφανώς ενοχλημένος, προς τη βουλευτή της ΝΔ.

 Ακολουθούν χαρακτηριστικά οι διάλογοι

Βαρουφάκης: Μήπως σας ενοχλώ κυρία Μπακογιάννη;

Μπακογιάννη: Μια ερώτηση έκανα

Βαρουφάκης: Ε, δεν κάνατε μια ερώτηση, ολόκληρη συζήτηση κάνατε

Μπακογιάννη: Ε, θα το συνηθίσετε (σ.σ. να μιλάτε με θόρυβο από κάτω)

Βαρουφάκης: Την αγένειά σας θα πρέπει να την συνηθίσω και εκ του σύνεγγυς

Μπακογιάννη: Έχω υπάρξει φυλακισμένη, υποδουλωμένη όχι

Πάντως, μόλις ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε την κόντρα που είχε ανοίξει με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25, αναφερόμενη όμως στην ουσία της τοποθέτησής του.

«Σ’ αυτή τη Βουλή έχουν ακουστεί πολλά. Θα έπρεπε να πάψει να μας εκπλήσσει ο πολιτικός λόγος ορισμένων συναδέλφων. Νιώθω την ανάγκη να κάνω την δήλωση αυτή, στα 30 χρόνια που είμαι στη βουλή ουδέποτε ένιωσα βουλευτής υποδουλωμένου έθνους. Έχω υπάρξει φυλακισμένη επί Χούντας, αλλά υπόδουλη ποτέ. Όσα ακούστηκαν είναι απαράδεκτα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τα καταγγείλουν. Δεν δίνουμε σημασία γιατί ακούγονται από ανθρώπους με συγκεκριμένη πορεία, αλλά όταν ακούγονται από αυτό το βήμα χρειάζονται απάντηση».

ΠΗΓΗ: ETHNOS