Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Κόντρα» Τσίπρα-Ζάεφ στις selfies: Ο ένας στο σκάφος, ο άλλος στο Σινούκ [φωτο]



Η ιστορία της υπογραφής της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ «γράφηκε» και μέσα από την τάση της εποχής: τις selfies.

Οι δύο πρωθυπουργοί, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, φρόντισαν να δημοσιεύσουν από μία τέτοια φωτογραφία στα social media, από το ταξίδι τους προς τους Ψαράδες Πρεσπών, όπου υπογράφηκε η συμφωνία για το ονοματολογικό.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε εκεί με ελικόπτερο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες στο Instagram, μία selfie με φόντο την ελληνική αντιπροσωπεία, μία από το πιλοτήριο και μία από το υπέροχο τοπίο.

«Στις Πρέσπες, στο Τριεθνές, στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία. Ένα σημείο που έχουν διασχίσει νικητές και ηττημένοι της ιστορίας», έγραψε στην ανάρτησή του.

Από την άλλη, ο Ζόραν Ζάεφ δημοσίευσε μια selfie από το σκάφος με το οποίο έφτασε στους Ψαράδες Πρεσπών, με τον ίδιο και τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, να χαμογελούν.

«Τολμήσαμε γιατί θέλουμε επιτυχίες, “μακεδονικές” επιτυχίες. Επιλέξαμε το μέλλον. Ετσι φτάσαμε εδώ σήμερα. Ας είναι η Πρέσπα το μονοπάτι για το ευρωπαϊκό μας μέλλον», έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter.