Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κόντρα Μητσοτάκη - Θεοδωράκη για το Ποτάμι και τον λόγο ύπαρξης του



Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Σταύρο Θεοδωράκη, με τον πρώτο να ανοίγει αιφνίδιο μέτωπο με τον επικεφαλής του Ποταμιού και τον δεύτερο να απαντά με σφοδρότητα.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη δεξαμενή ψήφων του κόμματός του, λέγοντας πως «ο μεσαίος χώρος είναι προνομιακός για τη Νέα Δημοκρατία. Κατά συνέπεια οι ψήφοι του μεσαίου χώρου είναι απολύτως διεκδικήσιμες από εμένα».

Αναφερόμενος όμως πιο συγκεκριμένα στο Ποτάμι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, αλλά στις εκλογές ο καθένας διεκδικεί το καλύτερο αποτέλεσμα για το κόμμα του. Δεν υπάρχει ζωτικός χώρος ούτε στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ούτε στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο για νέο κόμμα. Αν το Ποτάμι είχε λόγο ύπαρξης όταν ιδρύθηκε, αυτός δεν υπάρχει πια».

Θεοδωράκης: Έχουμε λόγο ύπαρξης μέχρι να φύγουν οι συντηρητικές δυνάμεις

Η απάντηση από τον Σταύρο Θεοδωράκη ήρθε, και ήρθε με σφοδρότητα, αφού ο ιδρυτής του Ποταμιού σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ξεκαθάρισε πως «το Ποτάμι θα συνεχίσει να έχει λόγο ύπαρξης, μέχρι η χώρα να φύγει από τα δεσμά των λαϊκίστικων και συντηρητικών δυνάμεων».

Ο κ. Θεοδωράκης προσθέτει πως «χωρίς το Ποτάμι πολλά δικαιώματα δεν θα είχαν κατοχυρωθεί, τα διαχρονικά όργια του κομματικού κράτους (και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) δεν θα είχαν αποκαλυφθεί, οι μάχες για το περιβάλλον θα ήταν λειψές και οι φωνές των ανθρώπων εκτός πολιτικής, και κυρίως των νέων, ακόμη πιο αδύναμες».

«Το Ποτάμι δεν σπατάλησε τις δυνάμεις του χτίζοντας μηχανισμούς. Και σήμερα δεν χαραμίζει τον ρόλο του χτίζοντας καριέρες για τα στελέχη του. Δεν πολιτευόμαστε για να είμαστε αρεστοί, δεξιά ή αριστερά. Δεν διαγκωνιζόμαστε για να πιάσουμε θέση στις κυβερνήσεις του μέλλοντος. Αυτό ίσως μπερδεύει ένα τμήμα της κοινής γνώμης και των αναλυτών της που έχουν μάθει ότι οι τοποθετήσεις, οι δράσεις και τα συνθήματα των πολιτικών είναι κυρίως κινήσεις στην σκακιέρα της πολιτικής τους επιβίωσης», πρόσθεσε στο τέλος.