Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κίνημα Αλλαγής: Μπλόκο σε πρόταση συνέδρων για εκλογή των οργάνων;



Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, το συνέδριο αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ, με τις ψηφοφορίες για την έγκριση των εισηγήσεων (Διακήρυξη, Καταστατικό, Πολιτικές Θέσεις), καθώς και της απόφασης για την ανάδειξη τον νέων οργάνων, ζήτημα που συνάντησε τις αντιδράσεις μεσαίων κυρίως στελεχών, οι οποίες εκδηλώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις, βρίσκονται σε επαφές και συζητήσεις για την υπογραφή πρότασης, την οποία προσανατολίζονται να καταθέσουν στο συνέδριο και θα ζητούν την εκλογή του νέου οργάνου.

Οι σχετικές πληροφορίες έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα ηγετικά κλιμάκια του Κινήματος Αλλαγής, που επιζητούν τρόπους για να αποφύγουν μια τέτοια εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια από τις εισηγήσεις που υπάρχουν στο τραπέζι, είναι η σχετική πρόταση να μην τεθεί για την εκλογή ή μη των οργάνων, να μη τεθεί από το προεδρείο σε ψηφοφορία, με το σκεπτικό ότι ο νέος φορέας δεν έχει πάρει ακόμα σάρκα και οστά, καθώς το νέο καταστατικό θα τεθεί σε ισχύ μετά την πραγματοποίηση των ψηφοφοριών.