Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Καύσωνας «χτύπησε» τη Μεγάλη Βρετανία με την επίσκεψη Τσίπρα



Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μεγάλη Βρετανία συνδυάστηκε με καύσωνα, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, με καταρρακτώδεις βροχές σε πολλά σημεία της χώρας. Στο Νησί ο υδράργυρος θα «αγγίξει» και τους 33 βαθμούς Κελσίου, που για τα ελληνικά δεδομένα δεν είναι και... τραγική θερμοκρασία, αλλά για τους Βρετανούς δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο.

Μάλιστα, η Daily Mail αναφέρεται κιόλας στην αντίθεση που υπάρχει στις θερμοκρασίες που επικρατούν σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα, αναφέροντας σχετικά ότι σε μερικά σημεία της χώρας θα είναι μεγαλύτερη από αυτές της Αθήνας, αλλά και του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αυτό είναι ένα από τα πέντε κύματα καύσωνα που αναμένεται να πλήξουν το Νησί αυτό το καλοκαίρι, κάτι που έχει κάνει τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή. Μάλιστα, δύο άνθρωποι έχουν πνιγεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στην προσπάθειά τους να δροσιστούν.

Την ταλαιπωρία των Βρετανών με τη ζέστη, συμπληρώνουν οι καθυστερήσεις στις μετακινήσεις με τρένο, στα νότια της Αγγλίας και στη γραμμή προς Λονδίνο.

Παράλληλα, η ζέστη έκανε την άσφαλτο να λιώσει στην πρόσφατη ασφαλτόστρωση του αυτοκινητόδρομου Μ5, με αποτέλεσμα να γίνει δύσκολη η μετακίνηση προς συγκεκριμένες περιοχές στα δυτικά της χώρας.