Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Μπακογιάννη έκανε το τραπέζι σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ - Τα περίφημα ντολμαδάκια και το κρητικό μέλι



Περίπου 40 βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη για συζήτηση μετά φαγητού στον κήπο του σπιτιού της στη Γλυφάδα, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα "Καθημερινή" , το μενού περιελάμβανε εκτός από τα περίφημα ντολμαδάκια, η χάρη των οποίων το 1989 είχε φτάσει μέχρι το βήμα της Βουλής, λαδερά, ψάρι, πίτες , γουρουνόπουλο και άφθονη τσικουδιά.

Στην σύναξη παραβρέθηκαν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος , οι οποίοι χειρίζονται θέματα ύψιστης επικαιρότητας αλλά και μέλη της επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής,Φωτεινή Πιπιλή, Δημήτρης Καιρίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου και φυσικά ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο Σταύρος Καλαφάτης.

Στην πρόσκληση της Ντόρας Μπακογιάννη ανταποκρίθηκαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Τα πηγαδάκια και το καλό μέλι

Οι ροτόντες που είχαν στηθεί στον κήπο ευνόησαν τα πηγαδάκια. Σε ένα από αυτά κάθονταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Σταύρος Καλαφάτης, οπότε η συζήτηση και οι ερωτήσεις στράφηκαν γύρω από τα θέματα ασφάλειας και το μεταναστευτικό. Κάποια στιγμή, οι προαναφερθέντες προσπάθησαν να υπερασπιστούν τις γνώσεις τους για το μέλι. Μάταια όμως γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη τους έπεισε ότι το κρητικό είναι το καλύτερο και φεύγοντας τους έδωσε από ένα βαζάκι για να το διαπιστώσουν.

Έτερο πηγαδάκι, στο οποίο έσπευσαν και νεοεκλεγέντες βουλευτές ήταν αυτό πέριξ της Μαριέττας Γιαννάκου η οποία τους εξιστορούσε κοινοβουλευτικές ιστορίες. Αρκετοί βουλευτές είχαν μαζευτεί γύρω από τον Τάσο Χατζηβασιλείου, ο οποίος είναι τουρκολόγος και μιλάει άπταιστα τούρκικα και τον ρωτούσαν για τη Συρία.

Πηγή: Καθημερινή