Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Η ατάκα μαθητή που «πίκρανε» τον Μητσοτάκη και οι συμβουλές του στα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)



Τον διάλογο του Πρωθυπουργού με έναν μαθητή κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες κατά την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 7ο δημοτικό Σχολείο στο Γαλάτσι.

Ο κ. Μητσοτάκης συστήθηκε στον μικρό μαθητή κάνοντας… high five. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός τον ρώτησε τι ομάδα είναι, με το αγοράκι να απαντά «Παναθηναϊκός» και τον κ. Μητσοτάκη να απαντά κάπως… απογοητευμένος: «να είσαι καλά».

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με αρκετούς μαθητές του δημοτικού σχολείου, δασκάλους και γονείς ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στο Γαλάτσι για να γιορτάσω μαζί σας την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μίας χρονιάς που θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά και σε 5.500 νηπιαγωγεία σε της χώρας, με δασκάλους καθηγητές και βιβλία στη θέση τους».

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος φύτεψε μια ελιά στο προαύλειο του σχολείου , έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρωτάκια του δημοτικού και στα παιδιά του νηπιαγωγείου. «Είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους και να ακούτε τους γονείς σας».

Ως δώρο στον κ. Μητσοτάκη πρόσφεραν μία γλάστρα που είχαν φυτέψει οι μαθητές την προηγούμενη χρονιά σε σχετικό μάθημα.

Αναφερόμενους στους δασκάλους είπε ότι εκτιμά το έργο τους και σημείωσε πως θα κάνει ότι μπορεί η Πολιτεία για την ενίσχυσή τους. Ειδικά στους δασκάλους, να ξέρουν πόσο εκτιμούμε το πολύ δύσκολο έργο τους.