Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γιατί οι ψηφοφόροι στέλνουν τον Λεβέντη στη Βουλή!



Τι συνέβη άραγε και ο Βασίλης Λεβέντης από την απόλυτη αποτυχία σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οδεύει τώρα ολοταχώς προς το κοινοβούλιο με ένα ποσοστό που ίσως του επιτρέψει να παίξει καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης;

Ανέβηκαν τόσο πολύ οι μετοχές του από την προ ολίγων μόλις ετών προφητεία του ότι η οικονομία πάει κατά διαόλου ή έπεσαν τόσο πολύ οι μετοχές των αντιπάλων του; Αν όμως ισχύει το πρώτο, εκείνοι που έπρεπε να επιβραβευτούν πρώτοι είναι δύο δεινόσαυροι της παλιάς Βουλής.

Ο Κ. Μητσοτάκης που τα Χριστούγεννα του 2006 και εν μέσω γενικής ευμάρειας και χλιδής, σόκαρε με τη δήλωση του ότι η καταστροφή της οικονομίας βρίσκεται προ των πυλών και ο Α. Παπανδρέου που το μακρινό 1985 προφήτεψε ότι δεν θα ζει το 2015 που θα χρεοκοπήσει η χώρα.

Όσον αφορά το δεύτερο, την πτώση των μετοχών του ενεργού πολιτικού προσωπικού, είναι τοις πάσι γνωστό ότι η αξιοπιστία του είναι τόσο μεγάλη που στην απελπισία τους οι ψηφοφόροι μπορούν να κάνουν τα πάντα- ακόμη και να ψηφίσουν Ένωση Κεντρώων.

Ο Λεβέντης άρχισε την πολιτική καριέρα του το 1974 σαν ιδρυτικό, όπως υποστηρίζει, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά το 1981 διαφώνησε με τη φιλελεύθερη, λέει, στροφή του κόμματος και αποχώρησε. Το 1982 διεκδίκησε μόνος τη δημαρχία του Πειραιά και το 1986 τη δημαρχία της Αθήνας, με απογοητευτικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, ίδρυσε το κόμμα Ελεύθεροι και απέσπασε το 0,15% των ψήφων, φιάσκο που τον οδήγησε σε συνεργασία με τον απατεώνα, όπως τον αποκαλούσε, Κ. Μητσοτάκη. Πάτωσε, όμως και πάλι, καταλαμβάνοντας στις εκλογές του 1989 την 29η θέση στους 31 υποψηφίους της Β’ Αθηνών.

Το 1992 εμπνεύστηκε τη δημιουργία της΄Ένωσης Κεντρώων, με την οποία πολιτεύθηκε στις έκτακτες εκλογές του 1992 στη Β’Αθηνών που έγιναν για να αντικατασταθεί ο υπόδικος Δ. Τσοβόλας.

Στις εκλογές αυτές η ΝΔ δεν κατέβασε δικό της υποψήφιο και ο Λεβέντης έλαβε 110.000 ψήφους. Έκτοτε, όμως, τα ποσοστά του επανήλθαν στο μηδέν και κάτι. Ώσπου στις εκλογές του Ιανουαρίου η Ένωση Κεντρώων συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 2%, ξεπέρασε σε ψήφους το ΠΑΣΟΚ και έβαλε πλώρη για τη Βουλή-αυτή τη φορά με περισσότερες αξιώσεις.

Είναι φοβερό. Ο Καμμένος δίνει μάχη για να μπεί στη Βουλή, ο ΓΑΠ μάλλον δεν μπαίνει, Λαφαζάνης και ΚΚΕ κινούνται στην ίδια γειτονιά με τον Λεβέντη. Να τον δω μετεκλογικά στο προεδρικό Μέγαρο, σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και τι άλλο θέλω... Τότε θα πιστέψω ότι ο ελληνικός λαός εκτός από ...σοφός, όπως τον αποκαλούν οι παλαιοκομματικοί κόλακες, έχει και χιούμορ.

Πηγή κειμένου: 

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ