Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Γεννηματά: Εγώ θα αποφασίσω για το Επικρατείας



Πιέσεις να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει με τις υποψηφιότητες των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος Αλλαγής δέχεται η Φώφη Γεννηματά. Το θέμα των ψηφοδελτίων κυριάρχησε στις συσκέψεις που έγιναν στη Χαριλάου Τρικούπη και στις οποίες συμμετείχαν στενοί συνεργάτες της προέδρου του ΠαΣοΚ αλλά και κορυφαία στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε ότι οι εκκρεμότητες στην κορυφή των ψηφοδελτίων, αποκλειστικής αρμοδιότητας της προέδρου του Κινήματος, επισκιάζουν τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει. Παράλληλα, τα αντιφατικά σενάρια που διακινούνται σε σχέση με τις προθέσεις της δημιουργούν την εικόνα μιας υπόγειας αντιπαράθεσης που εμποδίζει τον στόχο της παρουσίασης μιας συντεταγμένης διάταξης μάχης.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής φέρεται να είναι έντονα ενοχλημένη με τα σενάρια που διοχετεύονται στον Τύπο και ειδικά με αυτά που αφορούν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Θεωρεί ότι η κατάρτισή του είναι αποκλειστικό δικαίωμα του αρχηγού του κόμματος και έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το ότι καταγράφονται προθέσεις και σκέψεις της, όταν η ίδια, όπως επισημαίνουν στη Χαριλάου Τρικούπη, δεν έχει μπει σε ουσιαστική συζήτηση για το θέμα αυτό.

Προκειμένου να πάψουν οι διαρροές, επέβαλε σιωπητήριο στο επιτελείο της. Ωστόσο, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς που γίνονται έως ότου ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι όταν επί δύο και πλέον μήνες καταγράφονται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης σενάρια για τον κ. Βενιζέλο τα οποία δεν διαψεύδονται, το ελάχιστο που θα έπρεπε να γίνει είναι μια επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Παρατηρούν επίσης ότι δεν μπορεί να παρατείνεται η εκκρεμότητα με τους ευρωβουλευτές και να εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ειδικά αν αυτές προηγηθούν των ευρωεκλογών, «ως μια κινούμενη μπίλια που απειλεί με καραμπόλα είτε τον Κώστα Σκανδαλίδη είτε τον Ανδρέα Λοβέρδο».