Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επισκευάζεται το γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Αραβαντινού..EIKONEΣ



Με σκαλωσιές και ειδικά πανιά καλύφθηκε το κτίριο που στέγαζε το ιστορικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη συμβολή των οδών Αραβαντινού και Βασ. Κωνσταντίνου, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με το Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο λόγος είναι η απόφαση της οικογένειας να γίνει μία εκ βάθρων ανακαίνιση του κτιρίου.

86810232_135710077683428_6575398212083908608_n

Στον πρώτο όροφο της Αραβαντινού βρισκόταν το πολιτικό γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ένας χώρος όπου γράφτηκαν πολλές σελίδες από τη σύγχρονη πολιτική Ιστορία της χώρας. Σε άλλον όροφο της οδού Αραβαντινού μένει ήδη εδώ και χρόνια η πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός συνέχιζε για πολλά χρόνια να πηγαίνει στο γραφείο του, να διαβάζει τις πρωινές εφημερίδες και να πραγματοποιεί τα προγραμματισμένα ραντεβού του.

Τα έπιπλα και τα αντικείμενα από το γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχουν μεταφερθεί στο Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στον Κεραμεικό, όπου θα ενταχθούν σε έναν μουσειακό χώρο και θα εκτίθενται, όπως και το αρχείο που έχει δημιουργηθεί.

Το ενδιαφέρον και η περιέργεια όλων επικεντρώνονται πλέον στο αν το ιστορικό κτίριο απλώς θα φρεσκαριστεί, διατηρώντας τα χρώματα που είχε διαχρονικά, ή θα αλλάξει εντελώς όψη.