Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εχετε διαβάσει τη μαύρη λίστα του Κυριάκου;



Αναλυτική λίστα με τα κοινοβουλευτικά πεπραγμένα των βουλευτών του, αλλά και την αξιολόγηση της παρουσίας τους στα media και τις εκλογικές τους περιφέρειες έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα εν λόγω στοιχεία που έχει στα χέρια του ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Μιχάλης Μπεκίρης θα καθορίσουν εν πολλοίς τις αποφάσεις του δεύτερου σε ό,τι αφορά τους μετασχηματισμούς που θα υπάρξουν στο «γαλάζιο» οργανόγραμμα μετά το Πάσχα και μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Εξάλλου, με δεδομένο ότι στην Πειραιώς θεωρούν πως το στήσιμο της κάλπης πλησιάζει ταχύτατα παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν ξεκάθαρα προεκλογική αύρα.

Πάντως, η ανασύνθεση του κεντρικού κομματικού μηχανισμού δεν θα αφορά τόσο τους τύπους, όσο την ουσία. «Μπορεί η σκιώδης κυβέρνηση ή συγκεκριμένες γραμματείες να παραμείνουν ως έχουν, αλλά ορισμένοι θα καταργηθούν στην πράξη, αφού δεν θα έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες στη νέα πραγματικότητα που θα προκύψει με φόντο την έναρξη -έστω και ατύπως- της προεκλογικής περιόδου», σημειώνουν χαρακτηριστικά συνομιλητές του στενού μητσοτακικού πυρήνα.

Ποντάρετε στα σίγουρα ότι περιπτώσεις τύπου Βλάχου, Σαλμά, του άφαντου Κατσαφάδου και πάει λέγοντας, θα έχουν ρόλο κομπάρσου στην προεκλογική προετοιμασία, οπότε θα μπορούν να διαθέσουν και περισσότερο χρόνο προκειμένου να κερδίσουν προσωπικούς σταυρούς.