Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Το δώρο που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σικάγο



Φανέλα των πρωταθλητών του baseball Chicago Cubs δώρισαν στον πρωθυπουργό, κατά το δείπνο με τους γερουσιαστές και βουλευτές από το Ιλινόις.

Ο κύριος Τσίπρας συναντήθηκε με γερουσιαστές και βουλευτές της πολιτείας, με επιχειρηματίες, αλλά και με στελέχη της ελληνικής ομογένειας, που έχει πολύ σημαντική παρουσία τόσο στην κοινωνική, όσο και την πολιτική και οικονομική ζωή του Σικάγου.

Το βράδυ της Κυριακής, παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο, στο National Hellenic Museum, ενώ το κυβερνητικό επιτελείο έχει θέσει στο επίκεντρο την προσέλκυση επενδύσεων, ακόμα και στο χώρο του κινηματογράφου, καθώς ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε στα Cinespace Film Studios και είχε συνάντηση με τον πρόεδρό τους στο Σικάγο, Alex Pissios.

ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÉÓ ÇÐÁ - ÊÕÑÉÁÊÇ 16 ÍÏÅÌÂÑÉÏÕ 2017

Πληροφορίες λένε ότι ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τις προοπτικές της, καταγράφηκε στο δείπνο εργασίας που διοργανώθηκε στο Σικάγο, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή αμερικανών αξιωματούχων και στελεχών της ελληνικής ομογένειας.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε θερμά την ελληνική ομογένεια αλλά και τους αξιωματούχους της πόλης του Σικάγο, για την υποδοχή και τη φιλοξενία κατά την παρουσία του στην πρωτεύουσα του Ιλινόι.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα το επόμενο διάστημα, ειδικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση. Υπογράμμισε τις σημαντικές δυνατότητες και ευκαιρίες που υπάρχουν, για επενδύσεις στην Ελλάδα και σημείωσε τον ρόλο αρωγού που μπορούν να παίξουν οι ΗΠΑ στο συγκεκριμένο τομέα, δεδομένης της σταθερής συμμαχίας και των δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες.