Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το ανέκδοτο του Τσίπρα στους αγρότες, με το οποίο δεν γέλασε κανείς...



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πρώτη εντολή που δόθηκε σε όσους αγρότες πέρασαν το... face control και μπήκαν στο Μαξίμου ήταν: «αφήνουμε έξω τα κινητά, κανένα κινητό πάνω σας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό». Τι να κάνουν, τα άφησαν. Δεν συνέβη το ίδιο με τους υπουργούς βέβαια, αλλά έδωσαν τόπο στην οργή.

Στο τραπέζι, όπως αναφέρει ο ''Βηματοδότης'', υπήρχαν καφέδες, κουλουράκια και τοστάκια. Αφού κάθισαν όλοι, ο πρωθυπουργός είπε την ατάκα με το... άλογο και το κάρο. Αλλά δεν άρεσε στους αγρότες και έφερε την πρώτη στιγμή αμηχανίας. «Το άλογο, Πρόεδρε είμαστε εμείς και προσέξτε μην μας σφάξετε» είπε ένας από τους αγρότες. Ήταν η σειρά του κ. Τσίπρα να κοιτάξει αμήχανα, αλλά φάνηκε ετοιμόλογος: «Η δική μου πρόταση είναι να είσαστε πάνω στο άλογο, έτσι σας αντιμετωπίζω».

Και αφού μίλησε και ο κ. Τσίρκας, κοντοχωριανός του πρωθυπουργού αφού κατάγεραι από το Αθαμάνιο, το λόγο πήρε ένας αγρότης που άρχισε να θέτει θέματα στον πρωθυπουργό. Μίλησε για αρκετή ώρα πριν τον διακόψει ο κ. Τσίπρας για να του πει: «μ' όλα όσα είπες συμφωνώ απόλυτα». Ο αγρότης συνέχιζε να εκθέτει τα θέματα και ο πρωθυπουργός τον διέκοψε ξανά για να του πει: «Να μην το κάνουμε εδώ σαν το ποντιακό ανέκδοτο...».

Μόλις άκουσαν τις λέξεις «ποντιακό» και «ανέκδοτο» κάποιοι από τους υπουργούς που ήταν στη σύσκεψη κοίταξαν αμήχανα τον κ. Τσίπρα. «Ποιο είναι αυτό το ανέκδοτο;» ρώτησαν ορισμένοι αγρότες. Και ο πρωθυπουργός άρχισε να λέει το ανέκδοτο: «Μια ομάδα Ποντίων της υδατοσφαίρισης επιστρέφει μετά από μια ταπεινωτική ήττα. Και ο αρχηγός της για να εμψυχώσει τους παίκτες τους λέει: "Μην κάνετε έτσι μπορεί να χάσαμε με 15- 0 αλλά δεν πνίγηκε κανένας"».

Αλλά κανείς δεν γέλασε...