Όσπρια: Πώς να τα μαγειρέψετε για να αποφύγετε το φούσκωμα
29
Ιουνίου
2020
- 20:02
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Ιουνίου, 2020 - 20:02
Τα όσπρια είναι βασικός πυλώνας της μεσογειακής διατροφής και η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με καλύτερη υγεία και μακροζωία.
Τα όσπρια περιέχουν κατά μέσο όρο 8% πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας, 20% υδατάνθρακες, 7% φυτικές ίνες και 2% λίπος.
Είναι καλές πηγές βιταμινών της ομάδας B, σιδήρου και ασβεστίου.