Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βιβλίο: «Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής Άγιον Όρος – Φιλοκαλική Εμπειρία»



Βιβλίο: «Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής Άγιον Όρος – Φιλοκαλική Εμπειρία»
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου το βιβλίο «Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής Άγιον Όρος – Φιλοκαλική Εμπειρία» με τα Πρακτικά Διορθόδοξων Επιστημονικών Συνεδρίων για τον Γέροντα.

«Επειδή Χάριτι Θεού ανήκουμε στους πνευματικούς απογόνους του μακαρίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, αν και ανάξιοι και ευτελείς, θεωρήσαμε χρέος μας την διοργάνωση των δύο Διορθοδόξων Επιστημονικών Συνεδρίων στην Αθήνα και την Λεμεσό, που ήταν αφιερωμένα στο πρόσωπο και το έργο του. Τα Συνέδρια αυτά υπήρξαν επιτυχή και είχαν μεγάλη απήχηση σε όσους τα παρακολούθησαν. Πιστεύουμε ότι οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις, που περιέχονται στα Πρακτικά αυτά, θα ικανοποιήσουν την πνευματική δίψα των αναγνωστών. Θεωρήσαμε καλό να εμπλουτισθεί ο τόμος αυτός και με μαρτυρίες προσώπων που γνώρισαν και είχαν κάποια εμπειρία με τον Γέροντα. Κατά ευτυχή συγκυρία η έκδοση του τόμου των Πρακτικών πραγματοποιείται με την συμπλήρωση εκατόν δέκα ετών από την γέννηση του Γέροντος.

Επιθυμία μας είναι να εμπνευσθούν και να παρακινηθούν οι αναγνώστες στην κατά το δυνατόν μίμηση της βιοτής του μακαρίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, για να ελκύσουν στις φιλόθεες ψυχές τους την Χάρη και την ευλογία του «πλουτοπαρόχου» Θεού, καθώς έλεγε ο Γέροντας».

Από τον πρόλογο του βιβλίου

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες, πατήστε ΕΔΩ

Η έκδοση είναι επίσης διαθέσιμη στο iTunes