Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τίμησαν τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο στο Φανάρι



Την εορτή του Αγίου Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου τίμησαν σήμερα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Στις ακολουθίες χοροστάτησε από του Παραθρονίου ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:  

Η Α. Σεβασμιότης, ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, επί τη εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως, ούτινος τα ιερά λείψανα εξετέθησαν προς προσκύνησιν υπό των πιστών, εχοροστάτησεν εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ από του Παραθρονίου, κατά τον Μ. Εσπερινόν της Τρίτης, 12ης Νοεμβρίου, και την Θείαν Λειτουργίαν της Τετάρτης, 13ης ιδίου, καθ᾿ ην εκκλησιάσθησαν οι Σεβ. Μητροπολίται Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο Πανιερ. Μητροπολίτης Φιλομηλίου κ. Ηλίας, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, πιστοί εντεύθεν και όμιλοι προσκυνητών εξ Αμερικής και εκ Σαντορίνης.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Πατριαρχικός Επίτροπος ετέλεσε Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Ιεραρχών του Θρόνου Γέροντος Εφέσου Χρυσοστόμου, Νεοκαισαρείας Χρυσοστόμου, πρώην Αυστρίας Χρυσοστόμου, πρώην Περιστερίου Χρυσοστόμου και Σύμης Χρυσοστόμου.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr