Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Θεοφάνεια: Περισσότεροι Ρώσοι βούτηξαν φέτος στα νερά



Μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν φέτος η συμμετοχή των κατοίκων της Ρωσίας στις τελετές καθαγιασμού των υδάτων, παρά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας Ιρίνα Βολκ, τονίζει ότι παρά την αθρόα συμμετοχή, τα μέτρα τηρήθηκαν και δεν υπήρξε συνωστισμός
«Περίπου 9,5 χιλιάδες θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι», δήλωσε η Βόλκ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι «δεν υπήρξε παραβίαση της δημόσιας τάξης».

Για να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια των τελετών το παρόν έδωσαν περίπου 40 χιλιάδες αστυνομικοί.
Ειδικότερα, στη Μόσχα, σχεδόν 262 χιλιάδες κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας συμμετείχαν στους εορτασμούς των Θεοφανείων, αριθμός αυξημένος κατά 30% περισσότερο από ό, τι το 2020.

«Φέτος, από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 19 Ιανουαρίου, 158,5 χιλιάδες άνθρωποι βούτηξαν στα νερά. Συνολικά, 261,8 χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής της Μόσχας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σχέση με το 2020» αναφέρει στο πρακτορείο Ria Novosti η υπηρεσία Τύπου της Κεντρικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ασφάλειας της Περιφέρειας της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία εορτάζει τα Θεοφάνεια στις 19 Ιανουαρίου, με το παλαιό εορτολόγιο.