Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνεχίζονται τα νεοωθoμανικά σχέδια του Ερντογάν – «Εκτοξεύτηκε» ο προϋπολογισμός της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων



Λίγα 24ωρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές διπλωματικές πρωτοβουλίες για την επιβoλη κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις της βάλλοντας κατά της Ελλάδος, ενώ την ίδια ώρα ενισχύει το μουσουλμανικό κράτος στο εσωτερικό της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021 θα αυξηθεί κατά 28,1% με τις πιο αξιοσημείωτες αυξήσεις να καταγράφονται στον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών και στην Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων την πανίσχυρη Diyanet.

Η συνολική κρατική επιχορήγηση στην Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων θα ανέλθει το επόμενο έτος σε 13 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες από 11,6 δισ. που ήταν το 2020 και 10 δισ. το 2019. Οι αυξήσεις αυτές καταδεικνύουν την ισχυροποίηση της Diyanet τα τελευταία χρόνια, η οποία αναδεικνύεται σε σημαντικό πυλώνα στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Ενδεικτικό είναι ότι ο προϋπολογισμός της Diyanet του τρέχοντος έτους είναι 40% υψηλότερος από εκείνον του Υπουργείου Εσωτερικών και ίση με εκείνη των Υπουργείων Εξωτερικών, Ενέργειας, Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ