Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός- Στα χέρια της Ν. Κεραμέως ο φάκελος με τις προτεραιότητες (βίντεο)



Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και οι αλλαγές των άρθρων του νέου ποινικού κώδικα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις αναμένεται να περιλαμβάνονται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στην Βουλή στις 23 Ιουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, γνωστοποιώντας επίσης, ότι αύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας το οποίο έχει να αντιμετωπίσει πολλά φλέγοντα θέματα, μεταξύ αυτών και τις σχέσεις με την εκκλησία.

«Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου.

«Θα επισκεφτώ την Πέμπτη το υπ. Παιδείας για να συζητήσουμε για το τολμηρό σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος στο οποίο κεντρικό ρόλο θα έχουν οι εκπαιδευτικοί» είπε μεταξύ άλλων.

Η νέα υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως έχει ήδη στα χέρια της, όπως εξάλλου και όλοι οι άλλοι υπουργοί το φάκελο που της έδωσε ο πρωθυπουργός στον οποίο περιγράφονται λεπτομερώς οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά και ο τρόπος αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.
Η κ. Κεραμέως αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της την επόμενη εβδομάδα.
«Δεν σκοπεύω να αναφερθώ σήμερα (9 Ιουλίου) στις επιμέρους παραμέτρους του. Θα έχουμε την ευκαιρία στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων την ερχόμενη εβδομάδα να αναφερθούμε αναλυτικά στους στόχους και τις προθέσεις του Υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση, θα επιδιώξουμε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς όμως να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Και θα δρούμε πάντοτε μετά από λεπτομερή σχεδιασμό και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».
Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Μία διακριτή αναφορά στα Θρησκεύματα. Ο Συνταγματικός νομοθέτης περιγράφει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία, και προβλέπει, μεταξύ των βασικών αποστολών του Κράτους, την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης. Και σκοπεύουμε να υπηρετήσουμε όλες αυτές τις επιταγές. Σε αυτή την αποστολή, καλώ όλους τους Ιεράρχες, τους Ιεροδιδασκάλους και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν στο έργο μας και να καταθέσουν τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους, να είναι σε έναν ανοιχτό διάλογο με το Υπουργείο» τόνισε χαρακτηριστικά.