Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

27 °C

Σήμερα, 23. Ιουλίου 2021

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Γέροντα Εφραίμ τις τελευταίες ώρεςΜετά την απότομη επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Γέροντα Εφραίμ τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Ιουνίου, οι γιατροί της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν με ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.

Έτσι ο Γέροντας τις τελευταίες ώρες μέχρι και σήμερα Πέμπτη ανταποκρίνεται κανονικά στο νέο σχήμα φαρμάκων δίνοντας στους γιατρούς το περιθώριο να αποφασίζουν τα επόμενα βήματα.

Τα 24ωρα που ακολουθούν θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την πορεία της υγείας του, ελπίζοντας ότι δεν θα έχει άλλες επιπλοκές οι οποίες ως τώρα οφείλονται σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ο Γέροντας βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από τις 28 Μαϊου ο οποίος είχε νοσήσει από τον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους λόγω των υποκείμενων νοσημάτων που είχε.

Το ενδιαφέρον όλων των ορθόδοξων χωρών είναι τεράστιο για τον Γέροντα Εφραίμ ενώ οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών και γενικότερα ο κλήρος και ο λαός αλλά ο πολιτικός κόσμος συμπαραστέκεται στον Γέροντα και στην Βατοπαιδινή αδελφότητα για την δοκιμασία αυτή.