Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

28 °C

Σήμερα, 5. Αυγούστου 2021

Στα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη ο πρώτος τόμος για τον Γέροντα ΜωυσήΜε αφορμή την εκδήλωση της Ιμβριακής Ένωσης για τα 90 χρόνια προσφοράς της, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης  Μονής Βατοπαδίου, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση της Ένωσης , επέδωσε στον Παναγιότατο,  αφιερωματικό τόμο για τον Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη, σε έκδοση της ΙΜΜ Βατοπαιδίου.

Ο Παναγιότατος, ευχαρίστησε τον καθηγούμενο, ενώ  είδε με ενδιαφέρον και αυτό το εκδοτικό πόνημα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου,  για τον Γέροντα Μωυσή, που είναι ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων .

Ο τόμος που πρόσφατα εκδόθηκε από τη Μονή αναφέρεται στην ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του, όσο και του τεράστιου συγγραφικού του έργου, που  απλώνεται εκτός των ορίων του Αγίου Όρους.

Στον Τόμο συμμετέχουν 90 συγγραφείς και περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκκλησιαστικών προσώπων, εργοβιογραφικά του τιμωμένου προσώπου, θεολογικές και λοιπές επιστημονικές μελέτες.

 Η παρουσίαση του Αφιερωματικού Τόμου θα πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Θέατρο Παλλάς στο κέντρο των Αθηνών.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

 

Χαιρετισμό απηύθυναν:

O εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ιωακείμ Ξενοφωντινός

 

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

 

O Γέροντας Νικόδημος, εκπρόσωπος της Ιεράς κοινότητας Αγίου Όρους

Ο Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσόστομου της Σκήτης της Ι.Μονής Κουτλουμουσίου, Ιερομ. Χρυσοστόμος

 

Παρουσίαση του τόμου από τον Καθηγητή κ. Συμεών Πασχαλίδη, Διευθυντή Πατριαρχικοῦ Ιδρύματος Πατερικών Μελετῶν

Φωτογραφίες BriefingNews