Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σε νέες εξετάσεις υποβάλλεται ο Γέροντας Εφραίμ



Σε νοσοκομείο του εξωτερικού  συνεχίζει να νοσηλεύεται ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ μετά από έμφραγμα που υπέστη την Παρασκευή στο Κίεβο.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη  λόγω του βεβαρημένου του, ιατρικού ιστορικού καθώς η επέμβαση των 6 στέντ στην οποία έχει υποβληθεί πρόσφατα αλλά και το σάκχαρο από το οποίο πάσχει έχουν επιβαρύνει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς την υγεία του έχει επιβαρύνει και η σωματική κόπωση.

Από τις πρώτες ώρες της αδιαθεσίας του μετέβη σε κλινική του Κιέβου όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες κι εκεί διέγνωσαν το έμφραγμα.

Υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων οι οποίες έδειξαν την σοβαρότητα της κατάστασης και με εντολή του θεραπόντων ιατρών του, αποφασίσθηκε να μεταφερθεί σε κλινική που ειδικεύεται σε καρδιολογικά περιστατικά και μάλιστα στην κλινική όπου είχε υποβληθεί στην επέμβαση των στέντ πρόσφατα όπου και γνωρίζουν καλά το ιστορικό του.

Σήμερα αναμένεται να αποφανθούν οι γιατροί για το αποτέλεσμα των ειδικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ενώ ο Γέροντας παραμένει σε θάλαμο της εντατικής.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά την επιστολή που έστειλε στην αδελφότητα με πατρικές ευχές για γρήγορη ανάρρωση και αποθεραπεία για το Γέροντα Εφραίμ, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το περιβάλλον του από όπου ενημερώνεται για την πορεία της υγείας του και των εξετάσεων του Γέροντα.

Είναι γεγονός ότι η είδηση της ασθένειας του Γέροντα  ανησύχησε τον κόσμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση και έντονο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του.

Πηγή κειμένου: 

orthodoxianewsagency